Hamilton pidas Vetteli survele vastu ning vähendas vahet!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spa-Francorchamps ringrada.
Spa-Francorchamps ringrada. Foto: xpb/photo4/imago/Crash Media Group

Vormel-1 Belgia GP võitis esikohalt startinud Mercedese piloot Lewis Hamilton. Teisena lõpetas võidusõidu MM-sarja üldliider Sebastian Vettel (Ferrari), kolmas oli Red Bulli mees Daniel Ricciardo. 

MM-sarja üldarvestuses on jätkuvalt liider Vettel, kes on kogunud 220 punkti, teine on 213 punktiga Hamilton ning kolmas 179 punktiga Valtteri Bottas.

Võidusõidu kõige põnevamad hetked toimusid pärast Force India meeste Esteban Oconi ja Sergio Perezi kokkupõrget 30. ringil, pärast mida kutsuti rajale turvaauto. Vettel sai turvaauto tagant startides hästi minema ning üritas ka Hamiltonist mööduda, ent britt kaitses oma positsiooni edukalt. Kuigi Vettel hoidis Hamiltoni sisuliselt terve võidusõidu ajal surve all, oligi kõnealune moment ainus, kus sakslane reaalselt konkurendist mööduda proovis.

«Tugev nädalavahetus nii minult kui ka Mercedese meeskonnalt. Vettel tegi hea sõidu ja oli järjekindel. Sõitsime sisuliselt igal ringil sama sekundikümnendiku sisse ja selline peabki õige võidusõit olema!» sõnas Hamilton finišis.

«Ootasin, et Hamilton eksiks, aga seda ei juhtunud. Võrreldes eelmise võistlusega Silverstone’is oli meil rohkem kiirust ning ootan innuga järgmist, Ferrari kodurajal Monzas peetavat võistlust,» rääkis Vettel.

Esikolmiku järel sai neljanda koha Ferrari piloot Kimi Räikkönen, kes mängis oma võimalused poodiumikohta püüda maha eirates kollaseid lippe, mille eest teenis ta 10-sekundilise seisa-sõida karistuse. Tema kaasmaalasest Mercedese piloot Valtteri Bottas lõpetas võidusõidu viiendana.

Juba kuuendat korda sel hooajal pidi võidusõidu katkestama Red Bulli sõitja Max Verstappen, kelle vormelil esinesid tehnilised probleemid. Sama saatus tabas ka McLaren-Honda sõitjat Fernando Alonsot.

Järgmine etapp sõidetakse juba nädala pärast, mil on kavas Monza ringrajal sõidetav Itaalia GP.

Belgia GP paremusjärjestus:

ENNE VÕISTLUST:

Laupäevases kvalifikatsioonis näitas kõige kiiremat aega Mercedese esipiloot Lewis Hamilton, kes teenis hooaja seitsmenda ja karjääri 68. parima stardipositsiooni. Britt tõusis selle saavutusega ühele pulgale legendaarse Michael Schumacheriga.

«Tegin siinsetele fännidele kõva avalduse. Ma ei suuda seda uskuda. Olen tänulik oma meeskonnale, eriti soovin tänada Ross Brawni (Mercedese tiimi pealik – toim). Spa ringrada on üks mu lemmikutest, nii et selline saavutus kõlab unistusena,» tunnistas Hamilton võistlusjärgses intervjuus.

«Ma olen siin, et saata Schumacheride perekonnalt sulle (Hamiltonile – toim) eriline sõnum ehk nad soovivad sind õnnitleda Schumacheri rekordi kordamise tõttu,» sõnas Brawn. «Schumacher ütles alati, et rekordid on ületamiseks ning nad soovivad seetõttu avaldada erilist tänu,» lisas Brawn.

Esireast, Hamiltoni kõrvalt alustab sõitu MM-sarja üldliider Sebastian Vettel (Ferrari), kes käimasoleval nädalavahetusel sõlmis meeskonnaga uue kolmeaastase lepingu. Teise stardirea moodustavad soomlased Valtteri Bottas (Mercedes) ja Kimi Räikkönen (Ferrari). Red Bulli piloodid hõivasid viienda ja kuuenda positsiooni, vastavalt Max Verstappeni ja Daniel Ricciardo näol.

Üheksa etappi enne hooaja lõppu on Vettel kogunud 202 punkti, edestades Hamiltoni 14 silmaga. Bottas jääb maha 33, Ricciardo 85 ja Räikkönen 86 punktiga. Meeskondlikus arvestuses on Mercedese edu Ferrari ees 39 silma.

Kvalifikatsiooni tulemused:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles