Üllatus: Kanepi šansid Kontaveidi omadest kõrgemad

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit on tänavustel Suure Slämmi turniiridel mänginud tõusvas joones - kui Austraalias kaotas ta avaringis, siis Prantsusmaal jõudis teise ja Wimbledonis kolmandasse ringi.
Anett Kontaveit on tänavustel Suure Slämmi turniiridel mänginud tõusvas joones - kui Austraalias kaotas ta avaringis, siis Prantsusmaal jõudis teise ja Wimbledonis kolmandasse ringi. Foto: Maddie Meyer/AFP/Scanpix

Üle pika aja saavad Eesti tennisesõbrad Suure Slämmi põhiturniiril kaasa elada kahele Eesti naistennisistile, sest esmaspäeval algavatel USA lahtistel mängivad nii Anett Kontaveit kui ka Kaia Kanepi.

Kui Kontaveit pälvis karjääris esimest korda Suure Slämmi turniiriks asetuse (26.), siis Kanepi murdis põhitabelisse ehk 128 sekka läbi kvalifikatsiooniturniiri, kus tuli alistada kolm vastast. Ometigi peavad kihlveokontorid Kanepi šansse avaringist edasi pääseda Kontaveidi omadest suuremateks.

Kanepi vastaseks loositi maailma edetabelis 77. kohal paiknev kogenud Itaalia tennisist Francesca Schiavone ning kihlveokontorite hinnangul on eestlanna matši favoriit - näiteks Suurbritannia mainekaim kontor William Hill pakub Kanepi võidukoefitsiendiks 1,62, aga 37-aastase Schiavone omaks 2,30. Betfairi kihlveobörsil on numbrid veelgi enam Kanepi kasuks - 1,58 vs 2,41.

Avaringis maailma edetabelis 37. kohal paikneva tšehhitari Lucie Safarovaga kohtuva Kontaveiti peetakse aga matšis autsaideriks. Ilmselt on koefitsiente mõjutanud Eesti esireketi kaks eelmist turniiri - nii Cincinnatis kui ka New Havenis langes ta konkurentsist avaringis. Igatahes Williams Hill pakub Safarovale võidukoefitsienti 1,8 ja Kontaveidile 2,0. Betfairis on numbrid 1,85 vs 2,01.

Kui avaringis peetakse Kanepi šansse suuremateks, siis turniiri lõikes mitte. Kontaveidi tiitlivõidu koefitsient maailma suuremates kihlveokontorites kõigub vahemikus 67,0 - 151,0 (Betfairis 247,0) kunas Kanepi puhul on samaks vahemikuks 401,0 - 1001,0 (Betfair 950,0).

USA lahtised algavad esmaspäeval. Kanepi ja Kontaveidi avaringimatšid praeguse ajakava kohaselt turniiri avapäeval ei toimu. Avaringis kaotajad teenivad 50 000 USA dollarit auhinnaraha, teise ringi jõudmine tagab vähemalt 86 000 dollarilise preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles