Lewis Hamilton turvaautost: kohtunikud tahtsid võidusõidu põnevaks teha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton *
Lewis Hamilton * Foto: PIXATHLON/SIPA/PIXATHLON/SIPA

Lewis Hamilton on sel hooajal korduvalt sõna võtnud ohutusauto teemal ning tegi seda ka Belgia GPl – nii sõidu ajal kui hiljem pressile intervjuusid jagades.

Belgia GP-l tuli turvaauto rajale korra, kui 30. ringil põrkusid kokku Force India piloodid. Kuna Esteban Oconi esitiib purunes kokkupõrkest kildudeks, lubati rajale turvaauto. See ajas aga liidrikohal sõitnud Hamiltoni vihaseks.

«Miks turvaauto väljas on?» küsis britt tiimiraadiost. «Rajal pole reaalselt mitte ühtegi rusu.» Turvaauto viibis Belgia GP-l rajal kokku neli ringi. Kuigi Hamiltoni jälitanud Sebastian Vettel sai kordusstardist hästi minema, ei õnnestunud tal britist mööduda.

Siiski oli tegemist ühe võidusõidu võtmemomendiga. Nii Hamilton kui Vettel olid värskelt rehve vahetanud, kuid Ferrari piloodil olid all pehmemad rehvid, mistõttu oli tal briti ees eelis.

Pärast võidusõitu rääkis Hamilton ajakirjanikele, et vormel-1 on turvaauto rajaletulek nagu NASCAR-is, «kus ekipaaž kutsutakse rajale ilma reaalse põhjuseta.»

«Ilmselt kohtunikud tahtsid näha võidusõitu ning seetõttu lubati ka turvaauto rajale. Tegelikkuses polnud rajal peaaegu mingisugust rusu näha,» oli britt kriitiline. «Võite ju öelda, et rajatöötajad pidid raja puhtaks tegema, aga nad suutsid seda üsna ruttu. Meie aga sõitsime kõik need ringid turvaauto taga ning see avas paljudele sõitjatele uksi,» arutles Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles