Video: Schumacheri poeg tähistas isa esimest võitu emotsionaalse auringiga Benetton-Fordi roolis

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Schumacher
Mick Schumacher Foto: PIXATHLON/SIPA/PIXATHLON/SIPA

Spa ringrajal sõidetud Belgia vormel-1 GP eel tähistati legendaarse vormelipiloodi Michael Schumacheri karjääri esimest etapivõitu. Selleks puhuks aeti garaažist välja 1994. aasta Benetton-Ford vormel, mille rooli istus Schumacheri 18-aastane poeg Mick.

Schumacheri üliedukaks kujunenud karjääri esimene GP võit – kokku teenis sakslane neid 91 – tuli 1992. aasta 30. augustil just Spa ringrajal ning veerandsajandi täitumise tähistamiseks oli pühapäeval enne GP-sõidu algust rada isa jälgedes käiva Micki päralt. Noore sakslase kätte usaldati 1994. aasta Benetton-Ford vormel, millega tema isa esimest korda maailmameistriks krooniti.

Mick Schumacher ütles pärast sõusõitu, et 1994. aasta Benetton-Ford on imeline masin. «See oli tõeline nauding. Olen väga õnnelik, et sain seda teha. Teisalt oli see sõit ka väga emotsionaalne. See on minu isa jaoks ajalooline paik,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles