POSTIMEES POOLAS EMi ametlik õlu on siidine, aga jätab kurgu kuivaks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piwo Mistrzow ehk Meistrivõistluste õlu.
Piwo Mistrzow ehk Meistrivõistluste õlu. Foto: Viljar Voog

Võrkpalli EMi ametlik õlu sobib rüübata närvide rahustamiseks pärast kahte kibedat 2:3 kaotust, aga võidu tähistamise kogustes seda tarbida ei kannata

Võrkpalli EMiks on Staropolski õlletehas villinud spetsiaalse õlle. Piwo Mistrzow tähendab tõlkeski konkreetselt meistrivõistluste õlut. 5,8 mahuprotsendiga laager tüüpi õlu on üpris lahjalt gaseeritud ning algselt üprissiidise maitsega, enne kui kurgu tagaosas annab end tunda teatav humalamekk. Igati hüva rüübe palaval suvepäeval punases marinaadis grill-liha kõrvale või kui on pärast Eesti koondise kahte 2:3 kaotust teha klaasi õlle taga emotsioonide maandamiseks väike sisekaemus.

Juhtub meie koondis aga täna viimases alagrupimängus Poolat võitma ja Krakowis toimuvasse play-offi edenema, siis käsi Piwo Mistrzowi suunas ei tõuse – veidi kibe järelmaitse kuivatab piisavalt kurku, et üle ühe pudeli seda õhtu peale tarbida ei soovi. Pudeli tagumisel sildil on ka välja toodud kõik Poola koondise tiitlivõistlustelt võidetud medalid, mis näitab kui raske ülesanne meie meeskonnal täna ees on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles