Eesti meistrid löögimängus on Hellat ja Meos

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Meos ja Carl Hellat.
Annika Meos ja Carl Hellat. Foto: Mats Soomre

Pühapäeval selgusid golfi löögimängus Eesti meistrid – meeste arvestuses krooniti tšempioniks Carl Hellat, naiste arvestuses aga Annika Meos.

Meestes saavutas esimese koha Hellat tulemusega -7 (69, 73, 67). Kolme mänguringi jooksul tegi Hellat ühe eagle’i, 13 birdie’t ning  mängis par’i 32 rada. Teise koha võitles välja Kevin Christopher Jegers, tulemuseks -5 (74, 69, 68). Tulemusega -1 (69, 72, 74) saavutas kolmanda koha Mattias Varjun.

Hellati sõnul sujus kõik hästi, nii pikad löögid kui lähimäng. «Olen olnud juba kaks aastat teisel kohal, seega andsin sel nädalavahetusel endast kõik, et olla kolmandal aastal esimene,» sõnas Hellat. Küsimusele, milliseks hindab värske löögimängu meister oma arengut sel aastal, tõi ta välja, et sellel hooajal on mäng oluliselt parem: «Areng on toimunud eelkõige harjutamise aspektist ning sellest tuleb ka erinevus kahe hooaja vahel, mis kajastub just üldmängus.» Tulevikuplaanid on Hellat sidunud USA ülikooliga. «Kokkulepe on juba olemas, kuid ilmselt juhtub see kõik 2020. aastal,» lisas ta.

Naistes hoidsid kuni viimaste hetkedeni põnevust Meos ja Liis Kuuli. Kokkuvõttes saavutas Meos esimese koha tulemusega +15 (83, 75, 73). Vaid ühe löögi rohkem teinud Kuuli jäi teiseks, tulemuseks +16 (73, 86, 73). Karola Soe saavutas tulemusega +24 (85, 76, 79) kolmanda koha.

Naiste klassi võitja Meos toob välja, et täna oli tegemist täiesti ideaalse päevaga. «Liisiga oli väga põnev mängida ning mul on väga hea meel, et mängisime mõlemad hästi ja tegime kuni lõpuni mängu väga pingeliseks,» sõnas Meos. «Tegin ju ka Hole in One’i, millega olen tohutult rahul,» lisas ta.

Selle aasta löögimängu meistrivõistlused olid erakordsed, sest esmakordselt lõpetasid meeste klassi esimesed kolm golfarit võistluse miinustulemusga. Samuti osales võistlusel kogu Eesti amatöörtaseme golfikoondis. Meeste arvestuses olid kümnest parimast võistlejast lausa kaheksa Eesti golfikoondisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles