Katsumusi täis võistlus lõppes vägeva emotsiooniga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp 10-kordse katkematu ultratriatloni finišis.
Rait Ratasepp 10-kordse katkematu ultratriatloni finišis. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel ebainimliku katsumuse – 38 km ujumist, 1800 km rattasõitu, 422 km jooksu – katkematus formaadis läbinud Rait Ratasepp peab Šveitsi kümnekordset ultratriatloni oma senise elu suurimaks katsumuseks.

«See on kõige võimsam asi, mida seni teinud olen. Kui tavaliselt tuleb lõpuemotsioon veidi varem enne finišeerimist, siis seekord tuli oodata viimase ringini,» ütles Ratasepp. Viimase jooksuringi läbis ta vastupidises suunas ehk sai õnnitlusi kõigilt jooksurajal viibinud sportlastelt. «See oli tõesti väga emotsionaalne,» lisas ta.

Ehkki Ratasepp läks rajale maailmarekordimõtetega, sai lõpuks neljandana finišeerinud eestlasele juba ujumisdistantsi lõpus selgeks, et see eesmärk jääb seekord saavutamata. Tugeva alajahtumisega võidelnud Ratasepp kaotas vees oldud ligi 17 tunni peale kehakaalust 2,5 kg ega suutnud pärast distantsi lõpetamist kohe ratta selga ronida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles