Postimehe videolugu: Poola tähtmängija kiidab Eesti vollekoondist mitmest küljest

MAAA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond peab täna Poolas Gdanskis oma viimase otsustava alagrupimängu EM-finaalturniiril valitseva maailmameistri korraldajamaa Poola vastu. Võtmeküsimusi on enne täna kell 21.30 algavat kohtumist omajagu, kuid Postimees uuris Poola tähtmängijalt Bartosz Kurekilt, mida ta Eesti meeskonnast arvab.

«Arvan, et Eesti ja Soome meeskondade olemasolu EM-finaalturniiril on üks paremaid asju. Nad on toonud siia tohutult palju fänne, kes on suurepärased, tõeliselt hullud ja väga positiivsed. Me oleme nendega kohtunud igal pool linnas. Samuti näitasid nad väga võimast võrkpallitaset,» rääkis 29-aastane Kurek, kes mängib klubivõrkpalli Türgi meeskonnas Ankara Ziraat Bankasi (samas tiimis pallis hooajal 2015/16 ka Eesti koondise diagonaalründaja Oliver Venno – toim).

Tänaõhtusest vastasseisust Eestiga rääkides tunnistas Kurek, et midagi lihtsat oodata pole. «Me peame olema valmis, sest kerget mängu ei tule. Eestlased võitlevad alati lõpuni ja tegutsevad kaitses kõvasti. Ma tunnen Eesti meeskonnast mitmeid mängijaid: näiteks Robertit (Robert Tähte – toim) ja Ardo (Ardo Kreeki – toim). Nad on mänginud Poola kõrgliigas ning on praegu oma meeskonnas põhimehed. Teame, et võrkpalli tase on kõva ning fännid on kohal – seega tuleb raske lahing,» tõdes Kurek.

Kes on aga tema arvates Eesti meeskonna parim mängija? «Võrkpallis on raske öelda, kes on parim mängija, kuna sel spordialal peab igas olukorras vähemalt kolm mängijat palli puutuma. Olen tuttav Robert Tähega Poola kõrgliigast, kes on tõesti väga tähtis mängija. Kui tahame mängu võita, siis on meie jaoks väga tähtis ta kinni võtta. Ardo Kreek, kes mängib Prantsusmaa kõrgliigas Pariisi Volley ridades, on samuti tugev ja hea mängija. Ta võib võrgu keskel palju pahandust tekitada,» ütles Kurek.

Seejuures tõi ta välja, mille poolest Eesti koondis ainulaadne on. «Eesti meeskond on üks nendest võistkondadest, kus võib igaüks mängida väga hästi, tekitada olukordi ning punkte koguda. Seega peame esiteks keskenduma oma mängule ning seejärel nende põhimehed peatama,» lisas ta.

Kuidas on aga Kurek Poola koondise seniste esitustega rahul (teatavasti kaotati esimene mäng kindlalt 0:3 Serbiale, kuid Soomest saadi omakorda 3:0 jagu – toim)? «Esimene mäng Serbia vastu oli raske: nii kogu õhkkond kui ka staadion (kohtumine peeti Varssavi staadionil, mis mahutab 65 000 pealtvaatajat – toim). Mäng oli raske mõlemale meeskonnale, kuid lõpuks oli Serbia meist tugevam. Samas on see kohtumine nüüd juba möödas ning me tulime ikkagi siia selleks, et mänge võita ning Krakowisse pääseda. Ma loodan, et teeme seda täna teie meeskonna vastu,» ütles Kurek.

Kas on kerge või hoopis raske mängida kodupubliku ees (Eesti ja Poola koondise tänane mäng Krakowisse leiab aset Gdanskis ligi 11 000 fänni mahutaval Ergo Arenal – toim)? «Mõnikord on selline olukord abistav, kuid teinekord jällegi pinge tõuseb ning sellest tuleb üle olla. Praeguseks on mul kogunenud niivõrd palju kogemusi, et ma tean, kuidas tegutseda. Minu ülesanne on ka tiimikaaslasi aidata ning näidata, kuidas publikult energiat saada. Mitte lasta end sellest häirida, kui midagi halvasti läheb,» möönis Kurek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles