Kahekordne olümpiavõitja ületas 20 aastat kestnud maailmarekordi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya püstitas harva kavas oleval distantsil maailmarekordi.
Caster Semenya püstitas harva kavas oleval distantsil maailmarekordi. Foto: HENDRIK SCHMIDT/AFP/Scanpix

Kahkordne olümpiavõitja ning tänavu Londonis toimunud kergejõustiku MMil 800 meetri jooksus maailmameistriks kroonitud Caster Semenya ületas eile Berliini olümpiastaadionil aset leidnud võistlusel harva kavas oleva 600 meetri jooksu maailmarekordi.

Lõuna-Aafrika sportlane läbis distantsi ajaga 1.21,77 ning purustas 20 aastat kuubalanna Ana Fidelia Quirot nimel olnud tippmargi (1.22,63).

«Ma võitsin oma esimese maailmameistritiitli 2009. aastal siin Berliinis, mistõttu on see linn mulle erilise tähtsusega. Soovisin nendele hämmastavatele inimestele midagi ägedat pakkuda. Võrreldes 800 meetri jooksuga on 600 meetrit (poolteist staadioniringi – toim) veidi kergem. Mulle meeldib kiirus ning ka see distants,» rääkis 26-aastane Semenya.

Seejuures ületas eelmise maailmarekordi ka ameeriklanna Ajee Wilson, kes ületas finišijoone Semenya järel ajaga 1.22,39.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles