US Openiks vabapääsme teeninud Šarapova vapustas maailma teist reketit (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova saatis US Openi avaringis maailma edetabeli teise numbri reketeid pakkima.
Maria Šarapova saatis US Openi avaringis maailma edetabeli teise numbri reketeid pakkima. Foto: Robert Deutsch/USA Today Sports/Scanpix

Üle pika aja taas suure slämmi turniirile vabapääsmega edenenud endine maailma esireket Maria Šarapova (WTA 146.) alustas US Openit võimsalt, kui alistas avaringis 6:4, 4:6, 6:3 rumeenlanna Simona Halepi (WTA 2.).

New Yorgis täismaja ehk ligi 24 000 pealtvaataja silme all toimunud kohtumine kestis kaks tundi ja 44 minutit tegu oli esimeseks suure slämmi turniiriks 30-aastase Šarapova jaoks pärast 15 kuu pikkust dopingukaristust, mis lõppes tänavu kevadel.

Tõeliselt põnevalt kulges teine sett, kus venelanna oli 4:1 juhtimas, kuid Halep võitis järgmised neli geimi ning oli seega ise 5:4 eduseisus. Ehkki Šarapoval oli mitmel korral võimalus vastase pallingut murda, selgus võitja ikkagi otsustavas setis.

Kolmandat setti valitses aga kindlalt endine maailma esireket, kes asus kõigepealt 3:0 juhtima ning kuigi Halep tõi tabloole numbrid 4:1 ja 5:3, ei eksinud Šarapova oma servigeimis ning võitis seega kogu matši. Teises ringis läheb Šarapova vastamisi ungarlanna Timea Babosiga (WTA 59.), kes sai 7:5, 5:7, 7:5 jagu šveitslannast Viktorija Golubicist (WTA 104.)

«Iial ei või teada, mis tunne sind valdab pärast matšpalli realiseerimist, kuid selle emotsiooni nimel võib raskusi taluda,» sõnas võidukas venelanna pärast vastasseisu, kes on nüüd saanud kõigis seitsmes kohtumises Halepi vastu kirja võidu. «See on kõik seda väärt. Mõnikord mõtled, miks peab niivõrd palju vaeva nägema, kuid just sellised võidud ongi põhjuseks,» tunnistas ta.

«Me austame mõlemad teineteist väga ning tean, et kui mõlemad nägime loosimist, siis tundsime midagi erilist. Rahvast oli meid niivõrd hulgaliselt vaatama tulnud seetõttu, et oleme varem näidanud samuti omavahel kvaliteetseid lahinguid,» möönis venelanna.

Simona Halep pidi juba US Openi avaringis kaotuse vastu võtma. / Kathy Willens/AP/Scanpix
Simona Halep pidi juba US Openi avaringis kaotuse vastu võtma. / Kathy Willens/AP/Scanpix Foto: Kathy Willens/AP

Konkurentsist langes veel üks maailma esikümnesse kuuluv tennisist, kui serblanna Aleksandra Krunic (WTA 78.) alistas kolmes setis 4:6, 6:3, 6:4 briti Johanna Konta (WTA 7.). Samas alustas turniiri kindlalt tänavune Wimbledoni võitjast hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 3.), kes lõpetas kohaliku tennisisti Varvara Lepchenko (WTA 64.) teekonna numbritega 6:0, 6:3.

Garbine Muguruza US Openi avaringis. /Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Garbine Muguruza US Openi avaringis. /Xinhua/Sipa USA/Scanpix Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

US Openi põhitabelisse pääsesid ka kaks eestlannat ehk Anett Kontaveit (WTA 29.) ja Kaia Kanepi (WTA 418.), kes peavad oma avaringikohtumise täna. Neist esimene läheb Eesti aja järgi kella 23 ajal vastamisi tšehhitari Lucie Safarovaga (WTA 37.) ja teine kella 18 ajal kogenud Itaalia tennisist Francesca Schiavonega (WTA 77.).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles