31-aastane Rio olümpiafinalist leiti basseinipõhjast surnuna

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Torrence.
David Torrence. Foto: Vaughn Ridley/AFP/Scanpix

Rio olümpial 5000 meetri jooksus Peruu rekordiga 13.23,20 finaali pääsenud ning viimaks 15. koha saanud David Torrence’i surnukeha leiti eile Arizona osariigis ühe korterelamu õuel asetsenud basseinist.

Jaapanis Okinawas sündinud 31-aastasel keskmaajooksjal oli nii USA kui ka Peruu kodakondsus, kuid mullu Rio de Janeiros toimunud olümpial esindas ta Peruud.

«Detektiivid tegid selgeks, et võimaliku kuritöö kohta puudusid surnukehal selged märgid,» seisis ametlikus teadaandes. Politsei jätkab aga juhtumi asjaolude uurimist. Teada on vaid tõik, et Torrence läks Arizonasesse mõni nädal tagasi treenima.

«See uudis muudab mind kurvaks, kui kuulen oma eelmise meeskonnakaaslase David Torrence’i surmast. Tunnen südamest kaasa nii temale kui ka tema perekonnale,» sõnas Londoni olümpial 1500 meetri jooksus hõbemedali teeninud ameeriklane Loe Manzano.

Kaastundeavaldusega liitus ka Kanada keskmaajooksja Nate Brannen. «Olen täielikus šokis pärast David Torrence’i surmateadet. Tegu oli toreda sõbraga. Hakkan teda sügavalt igatsema.»

Torrence võitis 2014. aastal toimunud USA teatevõistlustel 4x1500 meetri distantsil hõbemedali ning kerkis 2015. aastal Pan-Ameerika mängudel samuti poodiumi teisele astmele 5000 meetri jooksus. Seejuures püstitas ta tänavu juunis 1500 meetri jooksus ajaga 3.34,67 Peruu rekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles