Liina Tšernov lõpetas staadionihooaja isikliku rekordi ja Eesti kolmanda tulemusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tšernov.
Liina Tšernov. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Liina Tšernov lõpetas oma staadionihooaja eile hilisõhtul Itaalias Roveretos Palio Citta Della Quercia rahvusvahelisel kergejõustikuõhtul, kus sai 3000 meetri jooksus seitsmenda koha Eesti kõigi aegade kolmanda tulemusega 9.01,45. Ühtlasi on tegemist Tšernovi isikliku rekordiga.

Tšernovi läks enda sõnul starti mõttega joosta üle Ille Kukele kuuluv Eesti rekord (1984. aastast; 8.55,75). «Täna ma «jäneseid» ei jälginud. Jooksin tunde järgi. Vedasin teist gruppi. Esimene kilomeeter tuli 2.57ga. Lõpus ei olnud ma nii terav, aga väga ära ka ei kukkunud. Olen väga rahul. Ma ei ole harjunud seda distantsi jooksma. Tahtsin väga joosta Eesti rekordit,» ütles Tšernov ajakirja Jooksja jooksuportaalile.

Eesti kõigi aegade edetabelis tõusis Tšernov kolmandaks. Temast ettepoole jääb lisaks Kukele ka Sirje Eichelmann ajaga 8.57,56. Kui vaadata Eesti tänavuse hooaja meeste 3000 meetri jooksu edetabelit, siis seal asuks Tšernov kuuendal kohal. Naiste arvestuses on Tšernov hooaja edetabeli võimas liider, sest teisel kohal asuv Birgit Pihelgas jääb talle alla ühe minutiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles