Soome televisioonis puhkenud spordisõjas jäid kaotajateks korvpall ja võrkpall

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eurobasket

Soome rahvusringhääling YLE on laupäeva õhtul suure probleemi ees - paralleelseid spordiülekandeid on rohkem kui telekanaleid. Puhkenud sõjas osutus suurimaks kaotajaks korvpall, lüüa sai ka võrkpall.

Laupäeval kattuvad osaliselt vähemalt kolm olulist Soome osalusel peetavat võistlust - kell 17 algav kergejõustiku Rootsi - Soome maavõistlus, kell 19 algab Soome - Island jalgpalli MM-valikmäng ja kell 20 algav korvpalli EM-finaalturniiri kohtumine Soome - Sloveenia.

Kuigi Soome võõrustab ühte neljandikku korvpalli EMi alagrupifaasist ehk korvpallimatš toimub Helsingis, jäi just see kaotajaks ja pääseb eetrisse alles siis, kui jalgpallimatš on lõppenud.

YLE sporditoimetuse juht Robert Portman selgitas ajalehele Ilta-Sanomat, et säärase otsuse põhjusteks on lepingud, mis käsivad näidata kergejõustikku ja jalgpalli põhikanalite (YLE1 ja YLE2) otse-eetris. Korvpalli puhul säärast kohustust pole ja seetõttu näidatakse Soome - Sloveenia kohtumise algust internetis.

Netiülekannetega peavad laupäeval piirduma ka Soome võrkpallisõbrad - EM-finaalturniiri poolfinaale, mis võivad teoorias toimuda ka Soome meeskonna osalusel, näidatakse samuti internetiportaali vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles