Kanepi näitas paremate päevade tennist: ma ei hakanud üle mõtlema

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi alistas USA lahtiste teises ringis Yanina Wickmayeri
Kaia Kanepi alistas USA lahtiste teises ringis Yanina Wickmayeri Foto: Richard HEATHCOTE/AFP

Alles suve hakul tipptennisesse naasnud Kaia Kanepi jõudis USA lahtistel kolmandasse ringi, alistades Belgia tennisisti Yanina Wickmayeri 6:4, 6:2. Eestlanna näitas oma paremate päevade tennist ning rõõmustas, et suutis pingevabalt mängida.

Kanepi näitajad olid vägevad: esimese servi õnnestumise protsent, mis kerkis esimeses setis suisa 92%-ni, oli 86 protsenti, eestlanna ei teinud ühtegi topeltviga ja lõi kuus ässa.

«Ma ennast kõrvalt ei näinud, aga tundsin end täna väljakul hästi. Hea mäng oli, kõikumisi polnud ja võiks öelda, et kõik sujus väga hästi. Ma ei mõelnud numbritele, vaid lõin servi,» sõnas Kanepi.

Eestlanna tõdes, et oli oma mänguga väga rahul. «Ma ei andnud vastasele järjest kergeid punkte ning olin mängus sees. Suutsin jääda nii mängu alguses kui keskel suhteliselt vabaks ning ei hakanud üle mõtlema,» selgitas ta ning lisas, et mingeid pingeid tal peal pole. «Ainukesed pinged, mis mul on, on need, mis tahan ise saavutada. Aga kõrvalt pole mul mingeid pingeid ega kohustusi.»

Kanepit juhendab USA lahtistel endine Venemaa tennisemängija Alina Jidkova, kes hoidis oma parimal hetkel maailma edetabelis 51. kohta. Jidkovaga treenis Kanepi ka kümme päeva enne turniiri algust Houstonis, kus eestlanna sõnul olid ilmastikutingimused võrreldes New Yorgiga veelgi hullemad: sooja oli üle 35 kraadi. «Täna oli tõesti kuum, aga olin selleks hästi valmistunud, et polnudki nii hull.»

Samuti on 32-aastane tennisist suutnud hästi vastu pidada mängutempole. «Olen ju trenni teinud, võistelnud. Seda paremini ma ka vastu pean. Nagu teate, ei mängi vanus enam õnneks nii suurt rolli,» vihjas ta taaskord Šveitsi tenniseässa Roger Federeri tegudele.

Kaugele säärases hoos Kanepi veel jõuda võib, ei suuda ta isegi aimata. «Ma ei arvanud, et nii kaugele võin jõuda. Kõigepealt mõtlesin, et oleks hea kvalifikatsioonist läbi tulla. Sealt pole kunagi lihtne läbi saada ning tahtsin, et suudaksin seda uuesti korrata,» tunnistas ta.

Ülehomme kohtub Kanepi kolmandas ringis 19-aastase jaapanlanna Naomi Osakaga, kes lülitas avaringis konkurentsist välja tiitlikaitsja Angelique Kerberi. «Natuke olen teda telekast vaadanud. Ta lööb väga kõvasti ja on väga hea mängija,» iseloomustas eestlanna.

Neljandasse ringi pääs oleks ometi uhke? «Kõik on võimalik. Mida stabiilsemalt suudan mängida, seda suurem on tõenäosus, et suudan turniiril jõuda kaugele.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles