POSTIMEES KREEKAS Kohalik ajakirjandus tunnustab: Reim mängis Skibbe üle, Eesti parim oli Aksalu

Kristjan Jaak Kangur, Pireus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis viigistas Kreekaga
Eesti jalgpallikoondis viigistas Kreekaga Foto: COSTAS BALTAS/REUTERS

Neljapäeva õhtul Pireuse staadionil Kreeka rahvusmeeskonnaga MM-valiksarjas 0:0 viigi teinud Eesti jalgpallikoondis sai kohalikelt ajakirjanikelt kiita distsiplineeritud mängu eest, oma koondist sarjati aga ideedepuuduse ja säratu esituse eest.

Portaali Sport24 ajakirjanik Nikos Syriodis nimetas Eesti kaitsetööd mõtestatuks. «Nad olid 90 minuti jooksul kannatlikud, meie mängijate sööduliinid pandi kinni ja mängu loeti hästi. Martin Reim mängis Michael Skibbe üle ja tema meeskond sai Karaiskakise staadionilt kätte soovitud tulemuse,» leidis Syriodis.

Eesti parimaks mängijaks pidas Syriodis väravavahti Mihkel Aksalut. «Mängu võtmehetk oli juba 4. minutil, kui Aksalu tõrjus alumisest nurgast Apostolos Velliose pealöögi. Kui Kreeka oleks skoori avanud, võinuksime näha hoopis teistsugust mängu. Kui meeskond Aksalut vajas, oli ta olemas, tegi kaks-kolm head tõrjet ja sekkus edaspidigi alati mängu kindlalt,» märkis Syriodis.

Oma meeskonna suhtes oli ta aga kriitiline: «Skibbe on harjunud kõikides mängudes kasutama 4-2-3-1 asetust, aga Eesti kaitse vastu ei pääsenud meie mängijad teisel poolajal löögilegi. Polnud kujutlusvõimet, kiirust, kombinatsioone ega mänguplaani... nii jäigi tulemuseks null.»

Samal toonil analüüsis mängu Sport Day ajakirjanik Giannis Seretis, rõhutades, et Küprose võit Bosnia ja Hertsegoviina üle andis Kreekale võimaluse, mis jäeti kasutamata. «Kui nõrgem vastane kasutab 5-4-1 formatsiooni ja rõhub vasturünnakutele või standardolukordadele, ei piisa sellest, et ollakse kaitses tublid ja keskendunud. Niimoodi mängides võib kaotada ka Gibraltarile,» kirjutas Seretis.

Eesti kaitsjaid nimetas Seretis «karmideks ja tugevateks sõduriteks», kelle murdmiseks on vaja mängida energilist ja kiiret jalgpalli. «Proovigem 4-4-2 või 3-5-2 asetust! Edasipääsejate saatus otsustatakse niikuinii oktoobris Nicosias,» viitas ta kohtumisele Küprosega, kus peaks tagasi olema ka eile vigastusega eemale jäänud esiründaja Kostas Mitroglou. «Kuid eilses mängus ei jäänud puudu niivõrd Sokratis Papastathopoulose isikuomadustest või kogemustest, kuivõrd loovusest,» lõpetas Seretis arutluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles