Kui kõrgele on Kanepi suurepärased esitused tõstnud ta maailma edetabelis?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi alistas USA lahtiste teises ringis Yanina Wickmayeri
Kaia Kanepi alistas USA lahtiste teises ringis Yanina Wickmayeri Foto: Richard HEATHCOTE/AFP

USA lahtiseid tennisemeistrivõistlusi maailma 418. reketina alustanud Kaia Kanepi on kolmandasse ringi jõudmisega parandanud märgatavalt ka oma positsiooni tulevas edetabelis. Ühtlasi ootab eestlannat ees kopsakas palgapäev.

US Openi põhitabelisse läbi kvalifikatsiooniturniiri jõudnud Kanepi alistas avaringis 0:6, 6:4, 6:2 WTA pingereas 77. kohal paikneva 37-aastase Francesca Schiavone. Teises ringis oli 32-aastane eestlanna 6:4, 6:2 parem Belgia tennisistist Yanina Wickmayerist (WTA 129.).

Kaks tugevat võitu tähendavad, et Kanepi on tõusnud virtuaalses maailma edetabelis 210. positsioonile ehk parandanud oma kohta suisa 208 positsiooni võrra.

Lisaks on eestlanna teeninud kolmandasse ringi jõudmisega 140 000 dollarit auhinnaraha. Kui Kanepi pääseb ka neljandasse ringi, on ta teeninud 235 000 dollarit. Tõsi, maksudena võetakse summast maha koguni 30 protsenti. USA lahtiste võitja teenib aga 3,5 miljonit dollarit.

Kanepi järgmine vastane 19-aastane jaapanlanna Naomi Osaka, kes lülitas avaringis konkurentsist välja tiitlikaitsja Angelique Kerberi. Viimati avaldatud tennise edetabelis on Osaka 45. positsioonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles