Eesti lõunanaabrid jäid EMi avamängus Serbia võimsa duo vastu hätta

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased alustasid korvpalli EMi kaotusega.
Lätlased alustasid korvpalli EMi kaotusega. Foto: OZAN KOSE/AFP

Neljas riigis toimuvatel korvpalli Euroopa meistrivõistlustel pidas esimese mängu Läti rahvuskoondis, kes tunnistas Türgis peetud kohtumises Serbia kümnepunktilist paremust.

Lätlased alustasid kohtumist hästi ning said kiiresti enam kui kümnepunktilise eduseisu. Esimese veerandaja lõpuks olid nende edunumbrid vaid 24:21. Poolajavileks vähenes eduseis punkti võrra veelgi ning puhkama mindi seisul 47:45.

Kolmanda veerandaja keskpaigas teenis neljanda isikliku vea lätlaste staarmängija Kristaps Porzingis ning seetõttu pidi kohtumise lõpuni mängima ettevaatlikumalt. Serblased haarasid initsiatiivi ja võitsid veerandaja seitsme punktiga ning läksid viimasele kümnele minutile vastu eduseisul 65:60.

Otsustaval veerandajal tegid lätlased koguni kaheksa-null vahespurdi ning haarasid kolm minutit enne matši lõppu ühepunktilise eduseisu. Serbia vastas valusalt ning võttis omakorda mängu enda kontrolli alla, tehes mõnepunktilise vahe sisse. Rohkem edu käest ei antudki ja turniiri esimene võit Serbiale on tõsiasi. Matš lõppes skooriga 92:82.

Serbia poolelt tekitasid vastastele paksu pahandust kaks mängijat – üleplatsimees Bogdan Bogdanovic ja kapten Milan Macvan, kes viskasid kahe peale kokku 44 punkti. Bogdanovici arvele kogunes uskumatud 30 silma, Macvan kogus 14 lauapalli. Lätlaste parimana viskas Dairis Bertans 23 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles