Nigeeria koondis astus suure sammu MMi suunas

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria jalgpallikoondis võitis Kameruni 4:0.
Nigeeria jalgpallikoondis võitis Kameruni 4:0. Foto: PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Nigeeria jalgpallikoondis võitis MM-valiksarja raames Kameruni 4:0 ning sisuliselt kindlustas koha 2018. aasta maailmameistrivõistlustel. 

Nigeeria kostitas B-alagrupis vastast mõlemal poolajal kahe väravaga: avapoolajal tegid skoori Odion Ighalo ja John Obi Mikel, teisel kolmveerandtunnil olid täpsed Victor Moses ja Kelechi Ihenacho.

Tänase võidu järel on nigeerlastel kogutud neljaliikmelises alagrupis kolmest mängust maksimaalsed üheksa punkti. Samuti kolm matši pidanud Kamerun kaotab seitsme silmaga. Alagrupi kaks viimast on Sambia ja Alžeeria, kes on mõlemad noppinud vaid punkti, kuid pidanud konkurentidest mängu vähem.

Kõik meeskonnad mängivad omavahel kaks korda läbi ning alagrupist pääseb MMile vaid võitja. Oletame – Sambia ja Alžeeria lepivad homme õhtul omavahel viiki, on Nigeerial edasipääs sisuliselt kindlustatud. Isegi kui emb-kumb meeskondadest võidab, on keeruline viiepunktilist eduseisu maha mängida.

Teises tänaõhtuses kohtumises mängisid E-alagrupis Ghana ja Kongo 1:1 viiki ning suure tõenäosusega ei pääse kumbki MMile.

B-alagrupi seis: Nigeeria 9 punkti, Kamerun 2, Sambia 1, Alžeeria 1

E-alagrupi seis: Uganda 7 punkti, Egiptus 6, Ghana 2, Kongo 1

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles