U20 korvpallikoondise peatreeneriks saab Andres Sõber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber
Andres Sõber Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Täna sõlmis Eesti Korvpalliliit eelkokkuleppe Andres Sõbraga, kellest saab noormeeste U20 koondise peatreener.

Lõplikes tingimustes loodetakse kokkuleppele jõuda lähipäevil, kui pannakse paika koondise tegevuskava, abipersonal ja muud kaasnevad detailid.

Koondise suve tähtsaim turniir, B-divisjoni finaalturniir, toimub alates 14. juulist Sarajevos. Koondise ettevalmistus mängudeks algab juba ligi kuu varem üldfüüsilise ettevalmistuse ning saalitreeningutega. Osa laagreid ja ka kontrollmänge toimuvad värske peatreeneri palvel talle koduses Rakveres, selleks on lubanud oma õla alla panna ka kohalik linnavõim ning toetajad.

«U20 rivistuses on juba valmis mängumehed,» ütles ka Rakvere Tarvast juhendav Sõber. «Olen nende meestega kokku puutunud palliväljakul nii juhendajana kui Tarvaga nende vastu mängides. Sellise koosseisuga ei karda me ühtegi vastast.»

Teiste seas kuuluvad sellesse vanuserühma Rain Veideman (TÜ/Rock), Martin Dorbek (BC Rakvere Tarvas), Sven Kaldre, Janar Soo (mõlemad Piimameister Otto/Rapla), Mihkel Schleicher, Jaan Puidet (mõl BC Kalev/Cramo), Rannar Raap (KK Pärnu) jpt.

U20 koondise alagrupivastased Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni finaalturniiril on Poola, Šveits, Gruusia, Rumeenia ja Makedoonia.

Kokku on käesoleval suvel töös kümme noortekoondist, kellest viis osalevad Euroopa meistrivõistlustel – noormeeste U20 koondis Andres Sõbra, U18 koondis Indrek Ruudu ja U16 koondis Rauno Pehka juhendamisel ning neidude U20 koondis Janne Ritsi ja U16 koondis Reet Rausbergi juhendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles