Koondisesse täiendust kutsunud Reim: Vassiljevil ja Lutsul on täna peaproov

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Reim.
Martin Reim. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim lausus enne homset MM-valikmängu Küprosega, et peab vastaseid alagrupi üheks tehnilisemaks meeskonnaks, kellega lihtsat kohtumist oodata ei maksa. Võrreldes neljapäeval peetud Kreeka-mänguga on koondise nimekirjas tehtud paar muudatust – lisandunud on vasakkaitsja Artur Pikk, eemale jääb aga Rauno Sappinen. Vigastusest taastuvat Konstantin Vassiljevi ja Siim Lutsu osalemine selgub tänasel treeningul.

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim lausus enne homset MM-valikmängu Küprosega, et peab vastaseid alagrupi üheks tehnilisemaks meeskonnaks, kellega lihtsat kohtumist oodata ei maksa. Võrreldes neljapäeval peetud Kreeka-mänguga on koondise nimekirjas tehtud paar muudatust – lisandunud on vasakkaitsja Artur Pikk, eemale jääb aga Rauno Sappinen. Vigastusest taastuvat Konstantin Vassiljevi ja Siim Lutsu osalemine selgub tänasel treeningul.

«Suutsime võõrsil Küprose vastu nulli hoida, aga puudujääke on olnud ründefaasis – see on kodumängu teema, kus oleme alati ründavamalt tegutsenud. Küprosele meeldib mängida läbi äärte, tsenderduste peale. Nad on alagrupi üks aktiivsemaid ja tehnilisemaid meeskondi ja oli aja küsimus, mil nad kelleltki tugevamalt punkte võtavad. Nende kvaliteet on väga hea ja tuleb loodetavasti hea mäng,» sõnas Reim.

Pikk lisandus võistkonna juurde põhjusel, et Ken Kallaste sai mängus Kreekaga «puuka» ja vahetati seetõttu ka kohtumise lõpus välja. «Kallaste olukord on ebaselge, täpsemalt teame loodetavasti pärast tänast treeningut,» sõnas Reim. « Kuna ka Dmitri Kruglov mängis Kreekas terve mängu, on mul sellele positsioonile lihtsalt rohkem valikut vaja. Kahjuks haigestus ka Rauno Sappinen ja on hetkel kodus – veel üks ründaja vähem,» nentis Reim.

Ründeteravuse lisamine on Reimi soov, kuid peamiselt just vigastuste tõttu on see problemaatiline. «Kreeka vastu jäi mitu ründavat mängijat kõrvale, seegi tekitas puudujääke – Vassiljevi ja Lutsu loovus oli puudu. Treeningud on mõlemal läinud plaanipäraselt ja nad on saanud järjest rohkem asju kaasa teha, aga täna on mõlemal peaproov. Alles treeningu järel näeme, kas saame nendega homme üldse arvestada,» sõnas Reim.

Kuidas tiheda graafiku kiuste värskust säilitada?

Kreeka ja Küprose mängude vahele jääb vaid kaks päeva, millest üks liiati täidetud reisimisega. Kuidas sellise tiheda ajakavaga toime tullakse? «Treenerid ise on loomulikult Küprose mängu juba varem ette valmistanud. Samas vahetasid nemad ka peatreenerit ja palju oma varasemast tööst peame üle kontrollima,» märkis Reim. «Eilne päev mööduski rohkem selle tähe all, et vaatasime, mis meil toimis ja mis mitte, ning mida Küpros Bosnia ja Hertsegoviina vastu tegi.»

Mida tegid aga mängijad? «Kes Kreeka vastu mängisid, neil oli taastav treening. Teised tegid lühema ja teravama trenni. Mingeid koosolekuid polnud. Täna oli Kreeka mängu lühike kokkuvõte, õhtul anname meestele ainult kõige olulisemad asjad homsest vastasest. Tuleb info kogusega hästi ettevaatlik olla, ka mängijad on väsinud nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Nii märtsis kui ka juulis oli sama olukord, ehkki siis oli alati teine mäng sõprusmäng. Tänu sellele oli kergem, saime rohkem vahetusi teha,» arutles Reim.

Mida äsja peatreenerit vahetanud ning väärt võidu saanud Küproselt oodata? «Nagu ütlesin, olid nad Bosnia ja Hertsegoviina vastu palliga mängides väga head. Aga mõjutas ka Bosnia enda mäng – nad pääsesid 2:0 juhtima, kuid nende hoolsus polnud sel tasemel kui eelmises mängus Kreekaga. Ja nad ei suutnudki kaotusseisust välja tulla. Küpros tekitas palju võimalusi ja lahendas neid hästi – mäng tõestas, et ründefaasis tuleb meile homme vastu kindlasti loovam võistkond kui oli Kreeka,» uskus Reim.

Karol Mets võtab Küprose vastu üle mängukeelu all oleva Ragnar Klavani koha. FOTO: Tairo Lutter
Karol Mets võtab Küprose vastu üle mängukeelu all oleva Ragnar Klavani koha. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mets: kaks mängu nelja päevaga pole ideaalne, aga kõik on profid

Kaitsja Karol Mets, kes asendab Kreeka vastu kollase kaardi saanud ja mängukeelu all olevat kaptenit Ragnar Klavanit, jäi ise eelmisest kohtumisest samasuguse keelu tõttu eemale. «Valmistumine oli küllaltki sama nagu tavaliseks mänguks. Kõik treeningud tegin meeskonnaga kaasa, lihtsalt alateadvuses oli teadmine, et mängida ei saa,» sõnas Mets. «Kaks päeva kahe mängu vahel, kui on ka reis, pole ideaalne, aga kõik mängijad on profid ja teavad, kuidas võimalikult kiiresti sellises olukorras taastuda ja värskus leida.»

Hiljutine siirdumine Hollandi kõrgliigasse NAC Breda ridadesse on Metsa sõnul tema jaoks oluline samm edasi kõiges. «Karjääri mõistes oli klubivahetus mulle kindlasti hea – tugevam klubi tugevamas liigas, ümberringi on tugevamad mängijad. Tempo on kiirem, konkurents on kõvem,» loetles ta ülemineku plusse.

Poolkaitsja Ilja Antonov on klubivahetuse järel tagasi koondises. FOTO: Tairo Lutter
Poolkaitsja Ilja Antonov on klubivahetuse järel tagasi koondises. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Antonov: olen rahul, et suutsin end ka raskel ajal motiveerida

Poolkaitsja Ilja Antonov, kes oli vahepeal koondiseringist väljas, naasis sinna pärast siirdumist Sloveenia kõrgliigasse ning naudib peatreeneri usaldust. «Eemaloldud aja jooksul tegin palju tööd. Seetõttu olin väga õnnelik, et Kreeka vastu oma minutid kätte sain,» sõnas Ateenas kümme minutit platsil rassinud keskpoolkaitsja «Koondisemängud on see, mille nimel klubi juures töötame.»

Kuidas võrdleb Antonov Austria esiliigat ja Sloveenia kõrgliigat? «Austria on tänaseks minevik, aga ka seal kogesin isiklikus plaanis väga palju kasulikku. Psühholoogiliselt suutsin ka raskel ajal ennast motiveerida ja tööle sundida – see arendab. Olen väga rahul sellega, et sain võimaluse Sloveenias end proovile panna, sest selles liigas pole kindlasti kergeid mänge,» rääkis Antonov.

«On kaks tippmeeskonda Maribor ja Olimpija, kes suudavad mängida väga kõrgel tasemel. Ka konkurents meeskonna sees on väga tugev ja seegi teeb mind paremaks. Austrias oli jõulisem mäng, rohkem võitlust. Sloveenia jalgpall on taktikalisem ja tehnilisem,» sõnas ta.

Eesti ja Küprose vaheline MM-valikmäng algab Lilleküla staadionil pühapäeva õhtul kell 19.00, Postimees hoiab lugejaid mängu eel, ajal ja järel kõige olulisega jooksvalt kursis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles