Üllatuspomm: Soome jalgpallikoondis tegi EMi veerandfinalistil selja prügiseks

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Ring (alumine)
Alexander Ring (alumine) Foto: JUSSI NUKARI/AFP

Soome jalgpallikoondis teenis MM-valiksarja seitsmendas kohtumises esimese võidu, kui alistas koduväljakul möödunud aastal Euroopa meistrivõistlustel veerandfinaali jõudnud Islandi 1:0.

Kohtumise ainsa tabamuse eest hoolitses kaheksandal minutil New York City mängumees Alexander Ring. Eelmisel suvel Prantsusmaal toimunud suurturniiril vutisõprade südametesse murdnud Island lõpetas matši kümnekesi, sest 76. minutil saadeti teise kollase kaardi tõttu väljakult minema Rurik Gislason.

Kui soomlased kirjutasid ühe viigi ja viie kaotuse kõrvale tabelisse esimese võidu, siis Island sai teise kaotuse. Sellest hoolimata on neil endiselt I-alagrupis soodne seis MMile jõudmiseks ehk vähemalt teise koha võitmiseks. 

Teistes varaõhtustes kohtumistes teenisid tabelisse võidupunktid Albaania ja Serbia, kes said vastavalt 2:0 ja 3:0 jagu Liechtensteinist ja Moldovast. Gruusia ja Iirimaa mängisid 1:1 viiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles