Video: Hispaania seljatas Isco iluväravatest Itaalia

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania alistas kodus 3:0 Itaalia.
Hispaania alistas kodus 3:0 Itaalia. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/SCANPIX

Jalgpalli MM-valikmängus alistas esimest korda pärast 2011. aastat Madridi Reali kodustaadionil Santiago Bernabeul mänginud Hispaania koondis 3:0 Itaalia ja astus sellega suure sammu finaalturniiri suunas.

Enne tänast polnud kumbki meeskond G-alagrupis kaotusi tunnistanud. Lisaks omavahelisele Torinos tehtud 1:1 viigile oli mõlemal tabelis viis võitu. Kuna valikgrupi ülejäänud liikmed - Albaania, Iisrael, Makedoonia ja Liechtenstein - pole suutnud seni liidritelt punkte võtta, oli omavaheline matš eriti tähtis.

Hispaania haaras kohe initsiatiivi ning samal staadionil 1982. aastal oma kolmanda MM-tiitli võitnud Itaalia pidi vastase pidurdamiseks rikkuma reegleid nii, et kohtunik Björn Kuipers (Holland) koukis kollase kaardi esimest korda taskust juba 4. minutil, kui hoiatuse teenis Marco Verratti.

12. minutil sai kollase kaardi Leonardo Bonucci ning samast olukorrast teenis Hispaania magusa karistuslöögi. Mõned minutid varem oli sarnaselt kohalt proovinud kapten Sergio Ramos, aga löönud üle. Seekord jäi ülesanne Iscole ning Madridi Reali ründav poolkaitsja saatis perfektse palli Gianluigi Buffoni selja taha.


Spain vs Italy 3-0 All Goals 02/09/2017 by imamnugrohovlogs1

Hispaania peatreener Julen Lopategui ei saatnud algkoosseisus platsile ainsatki puhast ründajat, kuigi need olid Alvaro Morata ja David Villa näol tal koosseisus olemas, vaid mehitas keskvälja ja edurivi kuue poolkaitsjaga. Sergio Busquets ja Koke moodustasid vundamendi, millest ülevalpool tegutsesid Andres Iniesta, David Villa, Marco Asensio ja Isco.

Äärekaitsjad Jordi Alba ning Daniel Carvajal pakkusid rünnakutele tõhusat toetust ning Hispaania oli selgelt domineerivam pool. Seega polnud üllatav, kui Isco 40. minutil võõrustajate eduseisu duubeldas, kui saatis võrku madala kauglöögi.

Teisel poolajal ei sattunud Hispaania võit kordagi sisulise kahtluse alla ning kui vahetusest sekkunud Morata 77. minutil kolmanda värava lõi, oli kõik lõplikult selge. Publiku rõõmuks saatis Lopategui matši lõpus platsile ka kolme-aastase pausi järel koondisekutse teeninud Villa.

2014. aasta MMi järel USA kõrgliigaklubisse New York City siirdunud Villa ei jõudnud küll paari minutiga suurt midagi korda saata, aga Hispaania muljetavaldav esitus lubab arvata, et järgmise aasta MMil võib 2010. aasta maailmameister olla tiitlikaitsja Saksamaa vast suurim väljakutsuja.

Teistes G-alagrupi mängudes alistas Albaania 2:0 Liechtensteini ja Iisrael kaotas kodus 0:1 Makedooniale. Tabeliseis: Hispaania 19, Itaalia 16, Albaania 12, Iisrael 9, Makedoonia 6, Liechtenstein 0.

D-alagrupis alistas Wales 1:0 Austria, Gruusia tegi 1:1 viigi Iirimaaga ja Serbia oli 3:0 üle Moldovast. Tabeliseis: Serbia 15, Iirimaa 13, Wales 11, Austria 8, Gruusia 4, Moldova 2.

I-alagrupis alistas Soome 1:0 Islandi ning Ukraina 2:0 Türgi, aga õhtune matš Horvaatia - Kosovo katkestati 22. minutil tugevast vihmasajust kõlbmatuks muutunud väljaku tõttu. Tabeliseis (Horvaatial ja Kosovol on üks mäng vähem peetud): Ukraina 14, Horvaatia 13, Island 13, Türgi 11, Soome 4, Kosovo 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles