Video: kohtuniku roppustega üle kallanud itaallane visati US Openilt välja

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabio Fognini
Fabio Fognini Foto: Eibner-Pressefoto /EXPA/Adelsberger/imago/Eibner Europa

Itaalia tennisist Fabio Fognini (ATP 26.) eemaldati US Openil võistlejate nimekirjast, sest elas end üksikmängu avaringis kohtuniku peale välja.

Fognini, kes jõudis koos Simone Bolelliga paarismängus kolmandasse ringi, kaotas üksikmängu avaringis Stefano Travagliale 4:6, 6:7 (8), 6:3, 0:6. Matši ajal kaotas 30-aastane itaallane külma närvi ning valas matši kohtuniku Louise Engzell roppustega üle.

Turniiri korraldajad jõudsid nüüd juhtumit uurides otsusele, et Fognini tuleb oma käitumise tõttu turniirilt välja visata. Lisaks teenis ta 24 000 dollari suuruse rahatrahvi.

«Esmalt tahan vabandust paluda fännide ning kohtuniku ees. Mul oli halb päev, kuid ma ei suuda endale oma käitumist andestada. Kuigi ma olen kuumavereline (ning endamasti on mul erinevates olukordades õigus), käitusin sel korral valesti. Lõpuks on tennis kõigest mäng,» kirjutas tennisist Twitterisse.

Itaallane on ka varem tenniseväljakutel negatiivselt silma paistnud, kui teenis 2014. aastal Wimbledonis ebasportliku käitumise eest 27 500 dollari suuruse trahvi.

Eelmisel aastal teenis Fognini US Openil 3000 dollari suuruse trahvi, kuna võttis avaringi kohtumises joonekohtunikul päikeseprillid eest. «Neil on siin mingid oma reeglid. Ameeriklased on igas mõttes erilised,» torises Fognini aasta aega tagasi. «Minu jaoks on see siin neljast suure slämmi turniirist kõige kehvem – ja seda mitmel põhjusel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles