Kaks Eesti klubi jõudsid rahvusvahelisel turniiril esikolmikusse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaalmatš.
Finaalmatš. Foto: Käsipalliklubi HC Tallinn

Kalevi spordihallis toimunud kaheksa klubi hooajaeelse meeste käsipalliturniiri Tallinn Men Handball Cupi finaalis alistas Kaunase Granitas-Karys 31:22 (16:13) HC Tallinna. 

Leedu eelmise hooaja kolmas meeskond Granitas tegi seisul 19:18 viieväravalise spurdi ning asus juhtima 24:18 ning initsiatiivi käest ei andnud. Eesti meistriliigas ja Balti liigas sel hooajal debüüdi tegeva HC Tallinna kasuks viskasid Enrico Anton 6 ja Markus Viitkar 5 väravat. Granitase parimad olid Leedu koondislased Paulius Šarkauskas 9 ja Mingaugas Urbonis 7 tabamusega.

Nelja riigi turniiri kolmas koht kuulus Viljandi HC meeskonnale, kes pronksimängus oli üle Venemaa tugevuselt teises liigas mängivast St. Peterburgi meeskonnast 40:34 (21:11). Viies koht kuulus Soome klubile Atlas Vantaa, kuues HC Viimsi/Tööriistamarketile, seitsmes HC Kehra Horizon Pulp&Paperile ja kaheksas Aruküla/Audentesele.

Turniiri sümboolsesse koondisesse valiti vasakäär Mindaugas Urbonis (Granitas), vasaksisemine Paulius Šarkauskas, mängujuht Anthony Hellakoski (Atlas), paremsisemine Kristo Järve (Viljandi), paremäär Enrico Anton (HC Tallinn), joonemängija Pavel Elistratov (St. Peterburg) ja väravavaht Siim Patrael (HC Viimsi/Tööriistamarket).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles