Fotod: Kaljulaid rebis end Ilvesest ja Rüütlist ette (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president jalgpallimängul
Eesti president jalgpallimängul Foto: Tairo Lutter

Kell 19 Lillekülas algavat jalgpalli MM-valikmängu Eesti – Küpros külastas ka vabariigi president Kersti Kaljulaid, kelle jaoks oli see ametiaja jooksul teist korda Eesti jalgpallikoondise mängul viibida.

Sellega asus Kaljulaid juhtima iseseisvuse taastamise järgsete presidentide koondisemängude arvestust. Tolle mitteametliku võistluse skoor on nüüd: Kaljulaid 2, Ilves 1, Rüütel 1, Meri 0.

Kaljulaidi eelkäija Toomas Hendrik Ilves külastas 10-aastase presidentuuri jooksul jalgpallikoondise mängu ühe korra – 2011. aasta sügisel EMi play-off’i kohtumist Eesti – Iirimaa.

Eesti koondise kodumängu külastas presidendina ka Arnold Rüütel - 2006. aasta augustis ehk vahetult enne kaotusega Ilvesele lõppenud valimisi viibis ta Eesti - Makedoonia EM-valikmängul. Lennart Meri jalgpallistaadionile ei jõudnud.

Artikkel oluliselt parandatud: algselt sai väidetud, et Kaljulaid viigistas seisu Ilvese ja Rüütliga, aga tegelikult asus ta hoopis juhtima, sest külastas ametiaja jooksul Eesti koondise kodumängu teist korda (esimene oli märtsis peetud Eesti - Horvaatia matš).

President Kersti Kaljulaid Eesti jalgpallikoondise mängul
President Kersti Kaljulaid Eesti jalgpallikoondise mängul Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles