Finaalikohas kinni olnud Ligurit tabas ebaõnn

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur (esiplaanil)
Janno Ligur (esiplaanil) Foto: Rihards Baumanis

Täna Prantsusmaal Loheac’i rajal lõppenud rallikrossi FIA Euroopa meistrivõistluste EM-etapil saavutas kõrgeima koha Super1600 klassi sõitja Janno Ligur, kes jõudis eestlastest ainsana välja poolfinaali, kuid pidi seal kindlal finaalikohal püsides mootoririkke tõttu katkestama.

Kui esimesed kaks eelsõitu alustas Ligur võrdlemisi hea tempoga, sõites välja vastavalt viienda ja kuuenda aja, siis kolmanda eelsõidu stardisirge lõppes ränga väljasõiduga otse rajapiirdesse. Kui Ligur sai masina neljandaks eelsõiduks tagasi korda, siis väljasõidule eelnenud kohavõitluse teise osapoole, leeduka Kasparas Navickase jaoks oli sellega võistlus lõppenud.

Neljanda eelsõidu kümnenda ajaga lõpetanud Ligur suutis vaatamata ühele katkestamisele pääseda poolfinaali, 12 parema hulka. Poolfinaalsõidus, olles end välja võidelnud kolmandale kohale ehk seega finaalinimekirja, andis aga mootor järgi ning sellega oli võistlus lõppenud ka Liguri jaoks.

Janno Ligur: «Poolfinaalis kindlalt finaalikohalt raja kõrvale jääda on päris suur kaotus, aga mis teha. Taaskord võitlesime end päris halvalt positsioonilt välja, kui kolmas eelsõit rajapiirdes lõppes, mis andis kindlust – sisuliselt sõitsime poolfinaali ilma ühelt eelsõidult suuremaid punkte kirja saamata. Ütleks, et too avarii oli isegi kogu mu senise karjääri kõige kõvemaid pauke üldse. Aga poolfinaalis sai ebaõnn meid taas kätte.»

Liguriga samas, Super1600 klassis startisid ka Siim Saluri ning sel hooajal esimesel EM-etapil osalev Andre Kurg. Kuigi kiirust Saluril jagus, siis läbi kogu etapi tabasid teda rajal erinevad ebaõnnestumised – nii kokkupõrked kaasvõistlejatega kui ka natuke lahkhelisid tehnika kasutamisel. Salurile tulemuseks 16. koht. Debütant Kurg pidi juba algusest peale tõdema, et selle raja jaoks sai ette valmistatud vale käiguülekanne, mis ei lubanud kiirel rajal masinast täit võimsust välja võtta. Samuti tuli kogu etapp sõita tal ilma roolivõimuta. Kurele tulemuseks 26. koht.

Neljaveoliste masinate arvestuses Euro RX (Supercar) klassis startinud Andri Õun sel korral samuti suuremat sõidurõõmu nautida ei saanud, sest kogu meeskonnal läks arvestatav osa energiast võistlusmasina Ford Fiesta töökorras hoidmisele. Õunale tulemuseks 30. koht.

Super1600 klassis võitis etapi Krisztian Szabo (Ungari), teiseks tuli Maximilien Eveno (Prantsusmaa) ning kolmandaks sõitis end Rokas Baciuska (Leedu).

Euro RX (Supercar) klassis võitis etapi Thomas Bryntesson (Norra), teiseks tuli Tamas-Pal Kiss (Ungari) ning kolmandaks sõitis end Firmin Cadeddu (Prantsusmaa).

FIA Euroopa meistrivõistluste üldarvestuses on Ligur kolmanda etapi järel Super1600 klassis 54 punktiga seitsmendal, Saluri 15 punktiga 17., Arvo Kask 33. ja Kurg 42. kohal. Esikolmiku moodustavad Krisztian Szabo (90 punkti), Artis Baumanis (90 punkti) ja Ulrik Linnemann (77 punkti).

Andri Õun on Euro RX klassis nelja etapi järel 36. ja Mart Tikkerbär 42. kohal. Esikolmiku moodustavad Anton Marklund (104 punkti), Thomas Bryntesson (81 punkti) ja Tommy Rustad (71 punkti).

Järgmisena saab Eestis rallikrossi näha juba järgmisel nädalavahetusel Elva lähistel Kulbilohus, kui 9. septembril peetakse seal Olerex Eesti meistrivõistluste viimane etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles