Martin Reim: ülesanne oli mitte lubada Küprosel oma mängu mängida

Ott Järvela
, Lilleküla staadion
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim. Foto: COSTAS BALTAS/REUTERS

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim tõdes pärast 1:0 võitu Küprose üle, et lahinguks koostatud plaanist peeti täpselt kinni ja seetõttu õnnestus lõpuks ka võit võtta.

«Plaan nägi ette, et tahame kindlasti võita. Ülesanne oli mitte lubada Küprosel mängida enda mängu, sest nad on palliga väga head. See õnnestus, surusime vastast kõrgelt ja saime initsiatiivi endale ning nad olid sunnitud rünnakuid üles ehitama pikkade pallidega ette. Momentide loomisel jäime hätta, aga kontroll kaitses oli olemas.

Ärev äravajumine tekkis teise poolaja lõpupoole, kui vahetustega läks rütm veidi käest ja seal sündis ka Küprose kõige ohtlikum moment. Mängu lõpp oli mõlemale meeskonnale väga raske, kangutati. Mul on tunne, et vastane oli veidi rohkem väsinud,» rääkis Reim.

Reim tegi vahetused alles viimasel veerandtunnil, sest mõned platsil viibinud – Nikita Baranov ja Taijo Teniste – olid kergete traumadega hädas. «Need hädad panid vahetustega piduri peale, sest oli kartus, et äkki ei jagu muidu lõpus kaitsemehi. Kui oli näha, et Niki ja Taijo peavad lõpuni vastu, siis saime tuua eduriivi hoopis teist tüüpi mängijaid.»

Reimi juhendamisel on Eesti meeskond kogunud tänavu kolm võitu, kaks viiki ja saanud vaid ühe kaotuse (0:2 Belgialt). Peatreener laotas kaasneva aupaiste tervele meeskonnale. «Kõige taga on tiimitöö. Üksi pole võimalik midagi teha. Oleme leidnud hea hingamise ja saanud asjad kaitses korralikult toimima. Juba eelmisel aastal alustasime hästi, aga siis tuli vahele pauk (1:8 kaotus Belgiale – toim), mis tegi ärevaks, sest kaitse põles. Aga tegime muutused ja need on toiminud ning koduväljakul toimib ka ründemäng. Eneseusk on tähtis ja seda meil on,» rääkis Reim.

«Platsil olevad mängijad on targad poisid ja ülesandekesksed. Teame, millised on võimalused selle süsteemiga rünnakut tugevdada. Eelkõige peituvad need äärekaitsjate kõrgemale tõstmises, sest just nii saame ülesse jõudu juurde. Täna mängisidki äärekaitsjad tunduvalt kõrgemal kui Kreekas ja keskväli (Mattias Käit ja Ilja Antonov – toim) tegi supermängu. Hea meel nende üle. Lisaks õnnestus ka must jokker Artur Pikk, keda võib suvalisel hetkel kutsuda ja väljakule panna.

Antonovi silmadest oli näha, et ta nii väga tahtis platsil olla! Küprose vastu oli ta täpselt see, mis Mattiase kõrvale vaja. Valikus olid ka Brent Lepistu ja Artjom Dmitrijev, ent Küprose kiiremate-tehnilisemate meeste vastu sobis Ilja väga hästi,» rääkis Reim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles