Pöörane mäng: Soome vajas võiduks kahte lisaaega

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkanen (valges; number 23)
Lauri Markkanen (valges; number 23) Foto: Jussi Nukari/AP

Soome korvpallikoondis teenis kodupubliku silme ees Euroopa meistrivõistlustel teise võidu, kui alistas kahte lisaaega näinud kohtumises Poola 90:87.

Soomlased võitsid avaveerandaja kümne punktiga, kuid lasid poolajavileks vastased nelja silma kaugusele. Puhkama mindi Soome eduseisul 36:32. Poolakad püsisid mängus ning punkt-punkti heitluses seisid 40-minutilise kohtumise järel tablool numbrid 66:66.

Seega läks matš lisaajale. Ka juurde antud viie minutiga ei suudetud võitjat selgitada. Poolakad pääsesid korraks kolme punktiga juhtima, kuid Soome suutis mängu teisele lisaajale viia.

Otsustaval lisaajal sai saatuslikuks Petteri Koponeni tabav kolmene, mis soomlased kolme silmaga ette viis. Mängida jäi sel hetkel vaid 17 sekundit. Poola tegi kõik endast oleneva, et kaotusest pääseda, kuid tulutult.

Soomlaste parimana viskas Lauri Markkanen 27 punkti ja võttis üheksa lauapalli. Poola eest kogusid võrdselt 18 silma Anthony Slaughter ja Adam Waczynski. 

Turniiri avamängus kohtus Soome põnevusetenduses Prantsusmaaga, kelle alistamiseks kulus «vaid» üks viieminutiline lisaaeg. Teises mängus tunnistati Sloveenia nappi paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles