ManU treener paljastas jalgpalliajaloo kurikuulsaima vigastuse tegeliku loo

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham oma viimasel Manchester Unitedi hooajal
David Beckham oma viimasel Manchester Unitedi hooajal Foto: PAUL BARKER/AFP/SCANPIX

Aasta oli 2003, kui David Beckham lahkus Manchester Unitedist ja siirdus Madridi Reali ridadesse. Toonane Unitedi peatreener söör Alex Ferguson otsustas oma tähtmängija maha müüa, sest poolkaitsja mängis liiga edevalt välja treeneri poolt talle tekitatud haava, paljastas toona klubis väravavahtide treenerina töötanud Tony Coton Daily Maili veergudel ühe jalgpalliajaloo kurikuulsama vigastuse sünniloo.

Jalgpallifolkloori osaks saanud intsident leidis aset 2003. aasta 15. veebruaril, kui United kaotas Inglismaa karikasarja kaheksandikfinaalis koduväljakul Londoni Arsenalile 0:2. Pärast mängu avaldas kuumaverelisuse poolest tuntud Ferguson oma mängijatele arvamust ning erilise tähelepanu all oli just Beckham.

«Söör Alex ja David vahetasid sõnu, kuidas poolkaitsja ei jõudnud teise värava olukorras tagasi kaitsesse. Peatreener nägi põrandal üksikut vutisaabast, lõi seda ärritunult ning vaatas, kuidas see Beckhami peast üle lendas. Saabas maandus mütsuga vastu seina, aga ühe paela metallist ots tabas mängijat silma kohale. Beckham tundis verd mööda nägu nirisemas ja läks täiesti soodaks. Õnneks suutsid Gary Neville ja Ryan Giggs oma semu maha rahustada ja söör Alex ütles Davidile, et ta kahetseb tema suunas jalatsi löömist. See oli täiesti siiras vabandus, kuigi tegu oli lihtsalt õnnetu juhusega,» meenutab Coton.

«David oleks pidanud talle ulatatud õlipuuoksa vastu võtma ning omalt poolt kahetsust näitama, kuid ta lükkas lapsikult peatreeneri eemale ning lisas siis veel õli tulle. Juhtunu lekkis tablodidesse ja järgmine kord, kui Beckham avalikkuse ette ilmus, olid ta juuksed kenasti laubalt ära kammitud, neid hoidis paigas peapael ja pisikesse haava olid tehtud paar õmlust – ta tahtis et kogu maailm seda näeks.»

«Kui ma nägin, kui lavastatud need pildid olid, sain aru, et Beckhami PR-meeskond otsustas minna söör Alexi kõri kallale. Minu esimene mõte oli: «Pane uks enda järel kinni, David.» Hooaja viimastel nädalatel oli see klubisiseselt avalik saladus, et Beckhami ootab suvel üleminek Madridi Reali,» lõpetas Coton.

Nii Beckham kui Ferguson on varem juhtunut kirjeldanud oma autobiograafias – mängija nägemuses oleks peatreener pidanud tema ees avalikult vabandama, šotlane oli pettunud, et juhtunu jõudis riietusruumist laiema avalikkuse ette. Hea on lugeda kolmandat ja ilmselt kõige erapooletumat ülevaadet juhtunust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles