Kliima soojenemine võib Eesti suusatajate plaanid lörri keerata

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Haanja liikmed proovisid rullsuusakiirust nädalavahetusel Jumping Tallinn festivalil. Lauluväljakul võistles koos teistega ka treener Anti Saarepuu, kes jäi hoolealustele alla. «Pean oma liistude juurde jääma.»
Team Haanja liikmed proovisid rullsuusakiirust nädalavahetusel Jumping Tallinn festivalil. Lauluväljakul võistles koos teistega ka treener Anti Saarepuu, kes jäi hoolealustele alla. «Pean oma liistude juurde jääma.» Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti murdmaasuusatajaid koondav Team Haanja teeb viimaseid treeninguid rullsuuskadel ning seejärel on ees minek lumelaagritesse. Suusameeskondade plaane segab aga ülemaailmne kliimasoojenemine, sest eestlaste lemmikkohas Ramsaus polegi lund!

Austria Alpides asuv Ramsau on aastaid olnud Eesti koondislaste põhiline suvine-sügisene lumetreeningukoht, kuid nüüd kimbutab paika lumepuudus. Team Haanja peatreener Anti Saarepuu selgitab, et asjatundjate sõnul on olukord viimase 20 aasta halvim.

«Seal, kus me tavaliselt elame, on must igikelts ning suured praod. Olukord on päris hull, lund liustikul pole,» sõnab ta ning lisab, et varasematelgi aastatel pole lund just rohkelt olnud, ent ühe suusaringi tarbeks on seda siiski kokku kraabitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles