Heledapäine Lauri - Soome korvpalli raudsete närvidega superstaar

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkaneni (23) peatamiseks läheb tihtipeale vaja kahte meest. Sedapuhku üritavad teda takistada poolakad Adam Waczynski (12) ja Lukasz Koszarek (15).
Lauri Markkaneni (23) peatamiseks läheb tihtipeale vaja kahte meest. Sedapuhku üritavad teda takistada poolakad Adam Waczynski (12) ja Lukasz Koszarek (15). Foto: Newspix24/SIPA/Newspix24/SIPA

Kiirete vormelipilootide ning mehiste hokimeeste kõrvale kerkib Soomes uus spordi superstaar ning seda alal, mis ei mängi põhjanaabrite spordihierarhias esimest viiulit. Muidugi käib jutt 20-aastasest Lauri Markkanenist, kes paneb kodustel korvpalli Euroopa meistrivõistlustel soomlased enda üle uhkust tundma. 

Viimati aitas Markkaneni individuaalne meisterlikkus Soomel alistada Poola. 2.13 pikk Markkanen tabas 15 sekundit enne kohtumise lõppu kolmese, tegi poolakate viimasel rünnakul vaheltlõike ning viis seejärel pealtpanekuga mängu lisaajale.

Esimese lisaaja lõpus olid taas kõik pilgud Markkanenil, kes võttis kahepunktilises kaotusseisus üks-ühele ette poolakate kodustatud ameeriklase Anthony Darrell Slaughteri. Ta tegi seda edukalt ning viis mängu teisele lisaajale. Seal näitas ta külma närvi vabaviskejoonel ning soomlased kirjutasid tabelisse ülitähtsa 90:87 võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles