Kanepi: minu looga seoses on see ehk ägedaim veerandfinaali pääsemine

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi - võidukas ja ta teab seda!
Kaia Kanepi - võidukas ja ta teab seda! Foto: Andres Kudacki/AP

«Mõned kuud tagasi ei uskunuks ma mingil juhul, kus ma praegu olen,» sõnas USA lahtistel veerandfinaali jõudnud Kaia Kanepi pärast venelanna Daria Kasatkina alistamist. «Arvan, et on tähtis teha seda, mida armastad.»

Eestlannat kiideti ka eeskäelöögi eest. «Aitäh, kuid vahepeal ma ise ei arvanud seda,» sõnas Kanepi ning lisas, et kohtumise võidu tõi agressiivsus. «Üritasin punkte lõpuni mängida. See aitas.»

Ka Eesti ajakirjanikega rääkides kinnitas Kanepi, et poleks osanud sellist tähelendu oodata ning lisas, et kindlasti pole nüüdne saavutus võimas, vaid äge.

«Arvan, et kõik veerandfinaalid on olnud võimsad ja head tulemused. Siin on aga jah palju lugusid minu tagasitulekuga seoses ja võib-olla ongi see kõige ägedam!»

Kanepi alistas Kasatkina 6:4, 6:4. «Olin mängu alguses natuke kange ja närviline. Kui eelmistes mängudes olin vaba, siis seekord oli teistmoodi. Servima minnes polnud sellist vaba tunnet, aga õnneks läks see kiiresti üle. Teises setis oli ka raske, korraks oli energialangus,» rääkis Kanepi.

Kaia Kanepi mõtteid kogumas / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP
Kaia Kanepi mõtteid kogumas / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/Scanpix

Eriti pikaks kujunes teise seti seitsmes geim, mille Kasatkina murdis ning tabloole seisu 3:4 lõi. «Pikk geim oli. Vahepeal oli raske. Ma ei suutnud mõelda, mida ma teen, ehk oli see väsimusest. Õnneks suutsin kosuda,» selgitas Kanepi, kes seejärel kohe ise murda suutis.

«Kui ma ära andsin ja 4:3 tuli, suutsin end koguda. Ma ei andnud talle enam lihtsaid punkte, mida võib pärast pikka geimi emotsionaalses madalseisus juhtuda. Suutsin selle ära unustada ja edasi mängida.» 

Kanepi ajutine juhendaja, füsioterapeut Indrek Tustiti abil leitud Venemaa endine tipptennisist Alina Židkova lisas oma Twitteri kontol, et on uhke. «See on kirjeldamatu, kui uhke ma praegu selle tüdruku üle olen. US Openi veerandfinaal, siit me tuleme!»

Kanepi sõnas, et Židkovast on jätkuvalt väga palju kasu. «Loomulikult räägime taktikast ja nendest asjadest, millele pean ise keskenduma. Tema räägib, mida tema nägi, mida räägin, mida mina tundsin. Seejärel analüüsime loomulikult, mida saaks paremini teha ja mida ma hästi tegin.»

Kas värske veerandfinalist kiita ka saab? «Ikka, ma ju kuulen mängu ajal, kui ta plaksutab või ütleb «Hea töö!» või kui pärast mängu räägime.»

Kanepi tunnistas, et on ilmselt leidnud oma mängu. «Suudan olla praegu vabam ja mängida vabamalt tennist kui enne,» sõnas ta ning lisas, et proovib jätkata pingeteta. Lehti ta ei loe, sotsiaalmeediat ei vaata. «Ma olen alati paremini mänginud, kui mul mingeid pingeid pole.»

Veerandfinaalis kohtub Kanepi kas ukrainlanna Elina Svitolina või ameeriklanna Madison Keysiga. Eestlanna tunnistas, et sellisel tasemel pole enam vahet, kellega ta mängib. Kohtumise eel saab ta aga puhkepäeva, sest veerandfinaal peetakse kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles