5 põnevat fakti Kaia Kanepi vägeva võidu kohta (1)

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi jõudis USA lahtistel veerandfinaali.
Kaia Kanepi jõudis USA lahtistel veerandfinaali. Foto: Andres Kudacki/AP

Eesti läbi aegade edukaim naistennisist Kaia Kanepi alistas USA lahtiste meistrivõistluste neljandas ringis 6:4, 6:4 Daria Kasatkina (Venemaa) ja jõudis veerandfinaali. Mõned põnevad faktid Kanepi vägeva saavutuse kohta.

1. Ainult üks kord varem on USA lahtistel juhtunud, et naiste üksikmängus jõuab veerandfinaali kvalifikatsioonist alustanud mängija - Barbara Gerken 1981. aastal.

2. Kui maailma 418. reket Kanepi oleks kaotanud USA lahtiste kvalifikatsiooni avaringis, teeninuks ta auhinnarahana 8000 dollarit. Veerandfinaali pääsemine tagas talle 470 000 dollari suuruse preemia. Poolfinaali jõudmine tähendaks 920 000 dollarilist auhinnaraha.

3. Kanepi jõudis Suure Slämmi turniiril veerandfinaali kuuendat korda. 2008 mängis ta veerandfinaalis Prantsusmaa lahtistel, 2010 Wimbledonis ja USA lahtistel, 2012 Prantsusmaal ja 2013 Wimbledonis. Ainsatki veerandfinaali Kanepi võitnud ei ole.

Neli kaotust tulid kahes setis. 2010 Wimbledonis, kui Kanepi sarnaselt käimasolevale turniirile valikvõistluselt alustas, viis Petra Kvitova (Tšehhi) mängu otsustavasse setti, mille võitis 8:6. Et veerandfinaalide kaotuste-seeria lõpetada, tuleb New Yorgis alistada 4. asetusega Jelena Svitolina (Ukraina) või 15. paigutusega Madison Keys.

4. Võit Kasatkina üle tagab WTA edetabelis vägeva tõusu. Enne USA lahtiseid 418. kohal asetsenu kerkiks praeguse seisuga 110. kohale. Edu veerandfinaalis avaks kindlasti ukse esisajasse.

5. Kaia Kanepi matš Daria Kasatkinaga oli viimane üksikmängu põhiturniiri kohtumine, mis peeti ajutisel Louis Armstrongi nimelisel väljakul. Käimasoleva turniiri järel läheb Kanepile ajaloolise võidu toonud väljak ümberehitamisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles