Kanepi on järgmise vastase juba kord alistanud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madison Keys tähistab kodusel suure slämmi turniiril esmakordselt veerandfinaali jõudmist.
Madison Keys tähistab kodusel suure slämmi turniiril esmakordselt veerandfinaali jõudmist. Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Scanpix

Tennise US Openil vastu iseendagi ootusi veerandfinaali murdnud Kaia Kanepi (WTA 418.) järgmiseks vastaseks on kohalik tennisist Madison Keys (WTA 16.), kes alistas kodusel suure slämmi turniiril 16 parema seas maailma neljanda reketi Elina Svitolina.

Minutipealt kaks tundi kestnud kaheksandikfinaalis võitis Keys esimese seti kiires lõppmängus 7:2, kaotas siis teise ülikindlalt 1:6 ja oli ka kolmandas suures plindris, kuid võitis 2:4 kaotusseisust neli järjestikkust geimi ja kindlustas sellega 7:6 (7:2), 1:6, 6:4 matšivõidu.

22-aastane ameeriklanna tõi oma võimsa lõpuspurdi peafaktorina välja Arthur Ashe’i staadioni publiku. «Ma sain (jõu) nendelt inimestelt, kes mind toetasid. See andis mulle energiasüsti, mida vajasin,» ütles Keys. Tegu on Floridast pärit tennisisti jaoks esimese korraga US Openil veerandfinaali jõuda – varasemalt oli tema parimaks tulemuseks koht neljandas ringis.

Kaheksa parema seas ootab Keysi nüüd ees Kaia Kanepi, kellega ta on oma senise karjääri jooksul kohtunud vaid korra. Enne eestlanna sportlasteele peaaegu kriipsu peale tõmmanud raskeid vigastusi mindi Keysiga vastamisi 2015. aasta Madridi WTA turniiri avaringis. Ameeriklanna oli matši eel selge favoriit, aga Kanepi pani oma kogemused maksma ning pures pähkli 6:4, 6:2 läbi.

US Openi publik ootab matšis kindlasti Keysi võitu, sest kõigis neljas veerandfinaalis on võistlustules ameeriklanna ning unistatakse vaid kodustest tennisistidest koosnevast esinelikust. Kanepi seis on aga samasugune nagu tema varasemates mängudes: kaotada pole midagi, ainult võita!

Veerandfinaalidega tehakse algust täna, Kanepi ja Keys tulevad väljakule homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles