USA koondise peatreener ründas Donald Trumpi

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA koondise peatreener Bruce Arena.
USA koondise peatreener Bruce Arena. Foto: Ron Blum/AP/Scanpix

USA jalgpallikoondist ohustab pärast laupäevast 0:2 kaotust Kostariikale MM-finaalturniirilt kõrvalejäämine. Peatreener Bruce Arena andis mõista, et oma süü on selles Donald Trumpil.

«Meie riigi immigratsioonipoliitika mõjutab Kesk-Ameerika riikide inimesi, eksju,» rääkis Arena enne tänast matši Hondurasega antud pressikonverentsil. «Ning kindlasti tekitab see pahameelt ja viha. Ning kui sinu rahvusspordialal avaneb siis võimalus mängida USA-ga, on arusaadav, et mäng omandab veelgi suurema tähenduse.»

USA koondis on käimasoleva MM-valiksarja otsustavas faasis kaotanud kodus nii Mehhikole kui ka Kostariikale ning kui täna õhtul võõrsil Honduraselt lüüa saadakse, muutub seis väga hapuks. Sel juhul ei pruugi isegi võidud oktoobrikuistes mängudes (kodus Panama ning võõrsil Trinidadi ja Tobagoga) USA-d MMile või play-off'i viia.

Arena sõnul ei arutata USA koondises poliitikat, aga peatreener andis mõista, et meeskonnaliikmed ei toeta Trumpi üliranget immigratsioonipoliitikat. «Kõik toetavad arvamusvabadust ja inimestele meie riiki saabumise mittepiiramist. Sel teemal valitseb meil sisuline üksmeel. Aga ma ei ole kogu aeg mängijate juures ega tea, mida nad poliitikast räägivad,» sõnas Arena.

Põhja-Ameerika valiksarja otsustava faasi tabeliseis kolm vooru enne turniiri lõppu on: Mehhiko 17, Kostarika 14, USA 8, Honduras 8, Panama 7, Trinidad ja Tobago 3. Otse pääsevad MMile kolm paremat ning neljas meeskond kohtub play-off'is Aasia viienda koondisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles