Kanepi endine treener: on näha, et ta rõõmustab, möllab ja naudib

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP

Kaia Kanepi endine treener Silver Karjus võtab 32-aastase eestlanna imelise teekonna US Openil kokku lühidalt: «Vägev!»

Karjuse sõnul ei mängi veerandfinaali jõudnud Kanepi küll oma elu tennist, ent on teinud igati kiiduväärt partiid ning jõudnud nii kaugele õigustatult. «Kõik on hästi kokku sattunud ning ta on asjad enda kasuks pööranud,» kiitis Karjus.

«Tema vaimne seisund on super. Ta rõõmustab, möllab ja naudib. Tema edu taga on imelik kombinatsioon – kõik faktorid justkui töötavad tema kasuks,» jätkas Karjus.

Mängulises mõttes on Kanepi Karjuse sõnul servinud stabiilselt ning mänginud ilma suurte ärakukkumisteta. «Ja tagajoonelt on ta jätkuvalt võimas. Kui tal seal mängida lastakse, siis talle polegi vastast. Ta lööb nii ees- kui tagakätt väga võimsalt,» tõdes Karjus.

Ühtlasi on tennisesõbrad märganud, et Kanepi suudab hoolimata mängus juhtuvatest tagasilöökidest säilitada külma pead. Selle taga võib Karjus hinnangul peituda lihtne tõde – Kanepi tuli turniirile vastu ilma suurte ootusteta ning pingevabalt.

«Talle pole mingeid ootuseid peale pandud. Toetajad tal seljas ei ela, ta mängib tennist tennise pärast. Ta suudab protsessi nautida ning võib öelda, et on selle turniiriga teenitult jackpot'i välja tõmmanud,» lausus Karjus.

Veerandfinaalis ameeriklanna Madison Keysi vastu peab Karjus favoriidiks eestlannat. Tõsi, Kanepi puhul tuleb arvestada ka faktoriga, et tal on all ka kolm kvalifikatsioonimängu. «Pinge pidevalt kasvab. Ta võib olla nii tugev kui tahes, aga on juba mitu nädalat mänginud ja võidelnud. Keys mängib kodupubliku ees ja arvestades pinget ning Kaia seisundit, on Kaia minu jaoks favoriit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles