Servikahurite duelli lõppvaatus kurvastas ameeriklasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Anderson
Kevin Anderson Foto: Kathy Willens/AP/Scanpix

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel jõudis teisena poolfinaali lõuna-aafriklane Kevin Anderson, alistades kolm ja pool tundi kestnud heitluses ameeriklase Sam Querrey 7:6 (5), 6:7 (9), 6:3, 7:6 (7).

31-aastane Anderson jõudis slämmiturniiril poolfinaali esmakordselt, seni oli tema parim tulemus tunamullusel US Openil saadud veerandfinaalkoht. Kohtumises, kus nelja seti jooksul nähti vaid kolme servimurret, lõi Anderson 22 pallinguässa ja tegi seejuures kõigest kolm topeltviga. Querrey arvele kogunes 20 ässa, aga ka seitse topeltviga.

Poolfinaalis kohtub Anderson hispaanlase Pablo Carreno Bustaga, kes sai veerandfinaalis 6:4, 6:4, 6:2 jagu argentiinlasest Diego Schwartzmanist. Kui Anderson oli enne käimasolevat turniiri slämmidel veerandfinaali jõudnud vaid korra, siis täpselt sama saldo on ka Carreno Bustal, sest tema küündis veerandfinaalini esmakordselt tänavustel Prantsusmaa lahtistel. See tähendab, et igal juhul mängib tänavuse US Openi finaalis mees, kes pole sinna kunagi varem jõudnud.

Ülejäänud kahes veerandfinaalis, mis peetakse Eesti aja järgi täna õhtul-öösel, on vastamisi maailma esireket Rafael Nadal ja venelasest üllataja Andrei Rubljov ning turniiri viiekordne võitja Roger Federer ja 2009. aasta US Openi finaalis just Federeri alistades elu seni ainsa slämmiturniiri võidu saanud Juan Martin del Potro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles