Norralased tegid Johaugi dopinguasja kommenteerides üllatava kannapöörde

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: Ruud, Vidar/NTB scanpix/Scanpix

Norra murdmaasuusakoondise peatreener Vidar Löfshus tunnistas mõnevõrra ootamatult, et riigi suusaringkonnad oleksid pidanud Therese Johaugi dopingujuhtumi ajal ilmutama suuremat tagasihoidlikkust. Seni valitses Norras hoiak, et Johaugile tehti ülekohtuselt liiga, kui Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) määras talle 18 kuu pikkuse võistluskeelu, mis jätab Johaugi eemale Pyeongchangi olümpiamängudest.

Norra olümpiakomitee määras esialgu Johaugile 13 kuu pikkuse karistuse, mis lubanuks ta olümpiale, kuid CAS lisas sellele viis kuud. Otsust kritiseeris teravalt ka näiteks Johaugi sõbranna ja kolleeg Marit Björgen, nimetades seda «ebaausaks».

Nüüd aga raputas Lofshus endale ja kaaslastele pisut tuhka pähe. «Saame siit õppida seda, et peame olema tulevikus alandlikumad. See on kindlasti asi, millele tuleb tähelepanu pöörata. Usun, et võtame tulevikus samasuguste juhtumite korral teistsuguse lähenemise,» sõnas Löfshus väljaandele VG.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles