Vägev eeskuju: Soome tõusvat tähte Markkaneni võrreldi Hispaania legendiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: Newspix24/SIPA/Scanpix

Soome korvpallitäht, äsja NBAsse siirdunud Lauri Markkanen lööb käimasoleval EMil laineid, olles seni olnud alagrupiturniiri üks silmapaistvamaid mängijaid. Soomlase tegutsemine toob kaasa aina kõrgelennulisemaid võrdlusi ning neist märkimisväärseimaga sai hakkama Hispaania väljaanne ABC.

Toimetaja Emilio V. Escudero tõmbas nimelt võrdusmärgi 20-aastase Markkaneni ja legendaarse Pau Gasoli vahele. Nii soomlane kui ka hispaanlane on 213 cm pikkused ning meenutavad teineteist nii välimuselt kui ka väljakul tehtavate liigutuste poolest. «Markkanen on nagu Gasol lapse kehas,» sõnastas Escudero oma mõttetera. «Rünnakul on ta võimas, liigub korvi all osavalt, kuid suudab ka väga hästi kaugelt visata.»

Markkaneni valis tänavusuvises NBA draft’is seitsmendana Minnesota Timberwolves, kuid kauples soomlase kohe edasi Chicago Bullsi ridadesse. Gasol jõudis NBAsse 2001. aastal, kui Atlanta Hawks võttis ta draft’is kolmanda mehena, ent NBA-karjääri alustas hispaanlane juba Memphis Grizzliesi ridades. 2009. ja 2010. aastal tuli Gasol Los Angeles Lakersiga NBA meistriks, lisaks on tema auhinnakapis lugematu arv isiklikke auhindu. Hispaania koondisega on ta tulnud korra maailmameistriks ja kolm korda Euroopa meistriks, lisaks võitnud olümpiamängudelt kaks hõbedat ja pronksi.

Ka Bullsile on Markkaneni hea mäng silma jäänud ja nii jagati klubi ametlikul Twitteri-kontol päeva fotona klõpsu sellest, kuidas Markkanen EMil «hammastega rõngas ripub».

Soome alistas kodus peetava alagrupiturniiri avamängus lisaajal 86:84 Prantsusmaa, kaotas seejärel 78:81 Sloveeniale, ent sai teisel lisaajal 90:87 jagu Poolast ja viimati 89:77 Kreekast. Markkanen viskas neis mängudes vastavalt 22, 24, 27 ja 17 punkti. Täna minnakse viimases alagrupikohtumises vastamisi seni võiduta oleva Islandiga. Kui soomlased võidavad ja Sloveenia kaotab Prantsusmaale, lõpetatakse alagrupp esikohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles