Kristjan Ilves intervjuus: pereliikmetega on lihtsam vaidlustesse sattuda, aga samuti on leppimine kiirem

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Suvisel kahevõistluse maailmakarikasarjas suurepäraseid tulemusi näidanud Kristjan Ilves andis Rahvusvahelise Suusaliidu portaalile intervjuu, mille Postimees nüüd täismahus teieni toob.

Kristjan, palju õnne suurepärase esituste eest sellel suvel! Millega sa praegu tegeled?

Suvine MK-sari oli minu jaoks muidugi edukas ning ausalt öeldes olen isegi üllatunud. Seda, millega ma praegu tegelen, on raske öelda. Võib öelda, et kõik need aastad rasket tööd hakkavad lõpuks end ära tasuma. Kui näed arengut, annab see lisamotivatsiooni ning enesekindlust tulevikuks.

Kas näeme sind ka suvise MK-sarja finaaletapil Planicas? Reeglid ütlevad, et MK-sarja saab võita ainult sportlane, kes on osalenud kõikidel etappidel. Sina olen praegu üldarvestuses seitsmes, kuid kui mõni otsustab Sloveenias mitte startida, siis võiksid võidelda koha eest esikolmikus.

Jah, osalen Planica etapil. See oli meie plaanides juba enne MK-sarja algust. Usun, et kõik on võimalik, kui suudan heas vormis olla. Kuid tegu on alles suvega. Võtan seda eelkõige kui ettevalmistust talviseks hooajaks. Igatahes annan endast parima ning naudin seda nii palju kui võimalik.

Tuleval talvel toimub MK-etapp sinu kodumaal. Kui põnevil sa oled ning millised on sinu ootused koduseks MK-etapiks?

Suur au on korraldada kahevõistluse MK-etappi Otepääl. Olen seda kaua oodanud ning muidugi tahan olla selleks ajaks heas vormis ning saada kirja hea tulemuse.

Sinu tiimiga liitus sinu vend ning treenerirollis on sinu isa. Kahevõistlus on teie jaoks justkui perekonna siseasi. Kas selline lähenemine aitab sinust välja tuua parima?

Usun, et nii on minu jaoks kõige parem. Tegelikult on minu isa mind juba lapsest saati treeninud ning meil on hea side. Nüüd on temas saanud koondise treener ning ta saab minuga olla kogu hooaja. See annab mulle palju positiivset energiat ning tunnen end võistlustel palju enesekindlamalt.

Samuti olen tänulik, et mul on nii lahe treeningpartner nagu mu vend. Me julgustame ja motiveerime teineteist ning on lahe, et meie elus on samad eesmärgid. Koos suudame eesmärgini jõuda lihtsamalt. Tunnistan, et pereliikmetega on oht vaidlustesse sattuda suurem, kuid samas lahendatakse ka kõik probleemid oluliselt kiiremini ära.

Eesti on väike riik ja ka teie kahevõistluskoondis pole suur. Kas on vahel keeruline kanda koondise liidri koormat ilma, et saaksid ennast treeninguil võrrelda teiste tugevate kahevõistlejatega?

Muidugi on parem, kui koondises on palju kõrgetasemelisi sportlasi. Sellises olukorras pead iga päev oma positsiooni eest võitlema ning see aitab kõigil palju kiiremini areneda. Kuid minu jaoks pole see suur probleem, sest olen alati harjunud võistlema iseendaga. Ma ei ole kunagi täiesti rahul, kui pole suutnud anda endast kõike.

Kui me oleme asjadest õigesti aru saanud, siis pälvisid sa stipendiumi olümpiaks ettevalmistumiseks. Kas sa saad meile sellest veidi rohkem rääkida?

Vastab tõele. Stipendium on noortele sportlastele, et neil oleks tagatud parim võimalik ettevalmistus olümpiaks. See kaasab endaga ka palju erinevaid koolitusi, näiteks meediakoolitus ning kuidas end brändida. Põhimõtteliselt on stipendiumi idee anda sportlasele vajalik oskusteave, mis aitaks neid tippu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles