Galerii: Del Potro purustas Federeri unistuse

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tennise USA lahtistel meistrivõistlustel lõppes maailma kõigi aegade edukaima meestennisisti Roger Federeri tee veerandfinaalis, kus ta kaotas argentiinlasele Juan Martin del Potrole 5:7, 6:3, 6:7 (8:10), 4:6.

Sel hooajal Austraalia lahtised ja Wimbledoni võitnud 36-aastasel Federeril, kes omas USA lahtistel kolmandat asetust, jääb seega vähemalt sel korral karjääri 20. Suure Slämmi turniir võitmata. Samuti jääb mängimata poolfinaal Federeri ja maailma esireketi Rafael Nadali vahel.

Kohtumise saatuse otsustas kolmanda seti kiire lõppmäng, kus Federeril oli küll kasutada neli settpalli (seisud 6:4, 7:6 ja 8:7), mis jäid aga kõik realiseerimata ning avasid del Potrole ukse, kust 24. asetatud argentiinlane ka sisse astus.

Viimases setis murdis del Potro viiendas geimis Federeri servi, millest piisas seti võitmiseks. Viimaseks jäänud geimis andis del Potro küll käest 30:0 edu, aga teenis siis tänu Federeri lihtveale matšpalli. Šveitslane sai võimsa servi tõrjutud, aga del Potro vägeval eeskäelöögile enam mitte.

«Mängisin oma parima mängu sellel turniiril. Kõik õnnestus - servisin hästi, lõin kenasti eeskätt ja väärisin lõpuks võitu,» sõnas del Potro pärast võitu. «Kolmanda seti kiires lõppmängus mul vedas veidi. Tegin 6:6 seisul topeltvea, mida ei tohi endale Federeri vastu mitte mingil juhul lubada, aga pääsesin. Ning neljandas setis mängisin veel paremini.»

Del Potro karjääri ainuke Suure Slämmi tiitel pärineb 2009. aastast, kui ta alistas USA lahtiste finaalis viies setis Federeri. Sama turniiri poolfinaalis oli ta üle Nadalist, kellega kohtub poolfinaalis ka nüüd. Teises poolfinaalis on vastamisi 28. asetusega Kevin Anderson (Lõuna-Aafrika Vabariik) ja Pablo Carreno Busta (Hispaania).

Meeste üksikmängu veerandfinaalid:

  • Rafael Nadal (Hispaania, 1.) - Andrei Rublejev (Venemaa) 6:1, 6:2, 6:2
  • Juan Martin del Potro (Argentiina, 24.) - Roger Federer (Šveits, 3.) 7:5, 3:6, 7:6 (10:8), 6:4
  • Kevin Anderson (LAV, 28.) - Sam Querrey (USA, 17.) 7:6 (7:5), 6:7 (9:11), 6:3, 7:6 (9:7)
  • Pablo Carreno Busta (Hispaania, 12.) - Diego Schwartzmann (Argentiina, 29.) 6:4, 6:4, 6:2
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles