Raha pole: mullune Balti hõbe ja Eesti meister loobus tänavu ühisliigast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste korvpalli meistriks krooniti tänavu Rapla FCR/Media naiskond, kes alistas finaalseerias mängudega 3:1 Tallinna Ülikooli.
Eesti naiste korvpalli meistriks krooniti tänavu Rapla FCR/Media naiskond, kes alistas finaalseerias mängudega 3:1 Tallinna Ülikooli. Foto: Liis Treimann

Rapla korvpallinaiskond teatas, et hoolimata kevadel Balti liigas võidetud hõbemedalist ja Eesti meistritiitlist uuel hooajal ühisliigas kaasa ei lööda. Eesti meistrivõistlustel aga siiski osaletakse.

«Vaatamata erakordselt edukale eelmisele hooajale peab kahjuks Rapla Korvpallikool tõdema, et esindusnaiskonnal ei ole uuel hooajal võimalik osaleda Eesti-Läti Ühisliigas ja Balti liigas ning selle asemel hakkab naiskond mängima naiste korvpalliliigas. Otsuse peamiseks põhjuseks on tõsiasi, et nendes liigades edukaks osalemiseks vajalikku eelarvet ei õnnestunud uueks hooajaks kokku saada,» teatas Rapla klubi pressiteate vahendusel.

Ehkki hooaega alustatakse aste madalamas liigas, säilib Rapla naiskonnal võimalus kevadel siiski Eesti meistrivõistlustel medali eest heidelda. Nimelt pääsevad Eesti liiga esimesed kolm naiskonda play-off-mängudele, kust omakorda on võimalus jõuda medalimängudele. Uuel hooajal hakkavad võistkonnas mängima Rapla Korvpallikooli praegused ja endised õpilased.

«Me ei ole allaandjad ja tegime naiskonda juba kümme aastat vedanud Rando Reininguga kõik võimaliku, et naiskond sellisel kujul säilitada, kuid pidime seekord tunnistama, et tekkinud olukorrast ei olnud väljapääsu. Aga mul on hea meel, et mitmed meie kasvandikud tahavad endiselt meie kooli esindada ja tulevad praegustele õpilastele appi, et Rapla oleks naiste meistrivõistlustel siiski esindatud. Kohtleme seda naiskonda esindustiimi vääriliselt ja olen täiesti kindel, et seda teevad ka meie lojaalsed fännid,» andis omapoolse kommentaari Korvpallikooli tegevjuht Jaak Karp.

FCR Media/Rapla KK loodi eelmisel aastal Rapla Korvpallikooli ja Audentese Spordikooli koostöös. Ühiselt võideti Eesti meistritiitel ja teeniti Balti liigas ajaloolised hõbemedalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles