Võrkpallikoondise treeneri Keele onupojapoliitika või nutikas valik?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel rõõmustab pärast EM-valikturniiril saadud võitu Hollandi koondise üle.
Avo Keel rõõmustab pärast EM-valikturniiril saadud võitu Hollandi koondise üle. Foto: CEV

Eesti võrkpallikoondise peatreeneri Avo Keele otsus nimetada rahvusmeeskonna kandidaatide sekka Tallinna Selveri varumängija Hindrek Pulk ja jätta valikust välja Saloniki PAOKiga Kreeka liigas 4. koha saanud Sander Steinberg tekitas elava arutelulaine.



Kõik faktid räägivad justkui Steinbergi kasuks. 23-aastane ja 206 cm pikkune pallur tegi sisuliselt kõigis PAOKi mängudes otsast lõpuni kaasa, olles stabiilselt meeskonna kolme suurema punktitooja hulgas. Kahekümnene ja 193 cm pikkune Pulk liitus Selveriga esiliigast. Suurema osa hooajast veetis Pulk Eesti meistri vahetusmängijate pingil ja tagatipuks kimbutas teda hooaja lõpus põlvetrauma.

«Oliver Venno ja Argo Meresaar seisavad koondises kindlatel alustel. Kolmanda diagonaalründaja nimetamisel valisin Pulga ja Mart Tiisaare (TTÜ ründaja – toim) vahel,» selgitas Keel.

«Steinbergist ma suurt midagi ei tea. Ta alustas hooaega väga hästi, kuid mõne aja pärast tema hoog pisut rauges. Selveriga eurosarja raames kahel korral Kreekas käies tegin sealsete treeneritega ka Steinbergist juttu. Mina näen Pulgas perspektiivi ja temast võib sirguda korralik võrkpallur. Me ei tohi unustada, kust ta tuleb. Pealegi valib peatreener mängijad ja võtab vastutuse.»

Steinberg tunnistas, et Keele otsus tuli talle halva üllatusena. «Aga päike tõuseb ka siis, kui mind koondises pole. Kuid arvan, et väärinuksin võimalust end näidata. Nüüd tuleb nautida arvatust pikemat suvepuhkust,» ütles Steinberg.

Pisut ootamatu on ka Keele otsus valida üheks kandidaadiks oma poeg Martti, kes Selveris sidemängijana vähe platsile pääses. Tõsi, lõpliku valiku, kas laagrisse pääseb Martti Keel või TTÜs ohtralt mänguaega saanud Kusti Nõlvak, langetab Avo Keel pärast mais toimuvat juunioride MM-valikturniiri, kus mõlemal palluril on võimalik oma väärtust tõestada.

Keele sõnul tingis otsuse kutsuda vendade Asko ja Sten Esna kõrvale kolmandaks liberoks Rait Rikberg viimati nimetatu elu parim hooaeg. Koondis koguneb 13. juunil Pärnus, järgmisel nädalal Soomes Achil­leuse kõõluse operatsioonile minev Eerik Jago liitub meeskonnaga kuu lõpus.

KOONDIS

• Sidemängijad: Kert Toobal (Olsztyni Indykpol, Poola), Andres Toobal (Tartu Pere Leib), Kusti Nõlvak (TTÜ) või Martti Keel (Tallinna Selver).

• Diagonaalründajad: Oliver Venno (VfB Friedrichshafen, Saksamaa), Argo Meresaar, Hindrek Pulk (mõl Selver).

• Nurgaründajad: Keith Pupart (Rennes’i Etudiant, Prantsusmaa), Eerik Jago (Milano CheBanca, Itaalia), Kardo Kõresaar (Loreto Energy Resources, Itaalia), Jaanus Nõmmsalu (Pärnu VK), Kristjan Õuekallas, Martti Rosenblatt (mõl Selver).

• Temporündajad: Ardo Kreek (Varssavi Polütehnikum, Poola), Raimo Pajusalu (Rennes’i Etudiant, Prantsusmaa), Meelis Kivisild (Selver), Tamar Nassar (Pärnu), Janis Sirelpuu (TTÜ).

• Liberod: Asko Esna (Selver), Sten Esna (TTÜ), Rait Rikberg (Pere Leib).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles