Järelvaadatav: Flora maksis Infonetile kätte

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga liider Flora võttis Infonetilt kahe nädala taguse kaotuse eest revanši, alistades tiitlikaitsja 3:1. Flora eest lõi 29. ja 36. minutil kaks väravat Rauno Sappinen ning kolmandal lisaminutil pani kohtumisele punkti Martin Miller. Infonet värava lõi 48. minutil Jevgeni Harin, kes suunas võrku Dmitri Kruglovi nurgalöögi.

Kohtumine on järelvaadatav!

Flora võit ning Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia eilne omavaheline viik tähendavad, et florakate positsioon kullaheitluses muutus taas märkimisväärselt tugevamaks. Liidrikohal olles edestatakse Levadiat nüüd üheksa ja Kaljut juba 12 punktiga, neljandal kohal olev Infonet jääb medalikohast ehk Kaljust omakorda seitsme punkti kaugusele.

Flora peatreener Arno Pijpers lausus pärast kohtumist, et jäi väga rahule just avapoolajaga. «Me ei tahtnud korrata eelmise mängu viga ja lasta mängu liiga lahtiseks. See ka õnnestus. Teise poolaja alguses lõid nad värava ja paar meie mängijat ei olnud selles olukorras piisavalt ärkvel.

Teadsime, et Infonet peab riske võtma – tavaliselt mängivad nende poolkaitsjad väga lähedal kaitseliinile ja pressingut tehes tekitaksime ise Sergei Tumasjanile ruumi. Eeldasime, et 0:2 seisult tõusevad nende poolkaitsjad kõrgemale, aga seda väga ei juhtunud. Teisalt võisime ka endale kaitses püsimist lubada. Kolmanda värava lõime aga tänu sellele, et suutsime teha kiire vasturünnaku, mis oli samuti üks meie eesmärke,» analüüsis Pijpers.

Ehkki Flora edu on tabelis üheksa punkti, pole Pijpersi sõnul midagi veel otsustatud. «Minu meelest on väga kummaline, et pidime mängima Nõmme Kaljuga kunstmurul ja vaid kaks päeva hiljem Infonetiga pärismurul. Ja nüüd jälle – mäng kunstmurul, kaks päeva hiljem aga Kaljuga pärismurul,» märkis ta alustuseks. «Ma ei saa päris hästi aru, miks see nii on, sest vaatasin kalendrisse ja seal tundub vaba ruumi küll olevat. Aga ju siis peab nii olema ja peame sellega hakkama saama. Tuleb väga raske kohtumine, sest meil oli kaks keerulist mängu, siis koondisepaus, kus osales enamik meie mängijaid, ja nüüd taas kaks rasket mängu.»

Esiväravavaht Mait Toom ei mänginud täna Pijpersi sõnul koondise treeningutel saadud pisivigastuse tõttu. Kaks väravat löönud Sappinen paranes äsja külmetushaigusest, ent jõudis sellegipoolest rassida 90 minutit, viimaseks veerandtunniks vahetusest sekkunud ja mängule punkti pannud Martin Millerit vaevas aga samuti külmetushaigus.

Naasmas on ka keskkaitsja Madis Vihmann. «Loodan, et kahe nädala jooksul on ta täisjõuga tagasi treeningul. Tema seis ei olnud väga hull, aga tahtsin, et ta saaks korralikult terveks ja aitaks meid hooaja lõpufaasis,» sõnas Pijpers.

Infoneti ründaja Vladimir Voskoboinikov: «Terve hooaja oleme näidanud sümpaatset mängu, aga kahjuks tulemust pole. Pall oli esimesel poolajal meie kontrolli all, aga lasime ikka Floral kaks väravat lüüa. Seni kuni (medali osas - toim) on teoreetilised šansid olemas, me alla ei anna. Tuleb oodata, et tulemus tuleb.»

Flora kapten Brent Lepistu: «Mängisime esimesel poolajal väga hästi. Eelmisel mängul ei mänginud me oma mängu, jooksime hästi palju laiali, mis Infoneti-sugusele meeskonnale väga meeldib. Täna panime asjad lukku. Esimene mäng näitas väga hästi, et nii ei saa tegutseda nagu eelmises mängus. Tõmbasime liinid nii kokku kui vähegi saime, nad ei leidnud oma mängijaid üles.»

Intervjuud Vladimir Voskoboinikovi ja Brent Lepistuga ning kohtumise tipphetked:

Mängu eel:

Kaks nädalat tagasi sai Flora Lillekülas hooaja esimese liigakaotuse, jäädes Infonetile alla koguni 2:4. See tähendab, et ühe mänguga löödi florakate võrku peaaegu viiendik sel hooajal sisse lastud väravatest. Liigatabelis see nende esikohta ei kõigutanud, kuid Levadia jääb enne vooru algust Florast maha seitsme ja Nõmme Kalju kümne punktiga.

Infonet ise võib võidu toel unistada ikkagi veel medalitele tõusmisest, sest kolmandast kohast lahutab neid nüüd vaid kuus punkti. Selja tagant vähimatki ohtu lähenemas pole, sest viiendal tabelireal olev Narva Trans jääb koguni 22 punkti kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles