Otepää võõrustab laskesuusatamise tiitlivõistlust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Kristjan Oja (Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär), Arne Eidam (IBU juunioride karikasarja võistluste direktor), Aivar Nigol (Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president) ja Hillar Zahkna (võistluskomitee esimees)
Vasakult: Kristjan Oja (Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär), Arne Eidam (IBU juunioride karikasarja võistluste direktor), Aivar Nigol (Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president) ja Hillar Zahkna (võistluskomitee esimees) Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Tuleval talvel peetakse Otepääl esmakordselt laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlusi. Sel nädalal on rahvusvahelise alaliidu (IBU) inspektorid Tehvandil, et vaadata siinseid tingimusi ning arutada suurvõistlusega seonduvat.

Talvepealinn korraldab selle talve üht suuremat rahvusvahelist spordiüritust Eestis – laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlusi. Ettevalmistused suurvõistluseks käivad aga juba praegu. IBU juunioride karikasarja võistluste direktor Arne Eidami sõnul on Tehvandi igati valmis võõrustama noorte ja juunioride MMi.

«Ma olen sada protsenti kindel, et Otepää on suurvõistluseks valmis,» kommenteeris Eidam. «Mind ümbritsevad siin väga kogenud inimesed ja täielikud laskesuusatamise fanaatikud, kes on Otepääl varemgi kõrgel tasemel IBU võistlusi korraldanud ning noorte ja juunioride MM saab kindlasti tulema väga edukas,» ütles ta.

Eidam lisas, et Tehvandi lasketiir ning rajad on tasemel ning nüüd tuleb loota vaid heale talveilmale. «Võrreldes varasemate aastatega, on tänavu rada ka pisut muudetud – lisatud on üks tõus, mis teeb selle sportlastele ja pealtvaatajatele kindlasti põnevamaks,» lausus IBU juunioride karikasarja võistluste direktor, kes kutsub kõiki huvilisi talvel Otepääle. 

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni presidendi Aivar Nigoli sõnul saab suurvõistlus olema korraldustiimi jaoks meeldivaks väljakutseks. «Noorte ja juunioride MMi programm on pikem ja tihedam kui varasematel võistlustel, mida Tehvandil korraldanud oleme,» annab Nigol ülevaate. «Seetõttu on tänavu talvel võistluste juurde kaasatud ka rohkem vabatahtlikke, kuid korraldustiimi pikaaegse kogemuse põhjal võin öelda, et tulemas on üks suur ja meeleolukas spordipidu,» lisab ta.

Laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused leiavad Tehvandil aset 26. veebruarist – 4. märtsini. Suurvõistlusele on oodata üle 350 sportlase pea 40 riigist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles