Tiitlikaitsja läbis alagrupi puhaste paberitega

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania korvpallikoondis.
Hispaania korvpallikoondis. Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Korvpalli Euroopa meistrivõistlustel lõppes alagrupiturniir valitseva meistri Hispaania jaoks, kes võitis kõik viis kohtumist. Viimases mängus alistas tiitlikaitsja ungarlased 87:64

Enne tänast C-alagrupi esikoha kindlustanud Hispaania otsustas mängusaatuse sisuliselt esimesel veerandajal, mis võideti 12 puntkiga. Kaks järgmist kümneminutilist perioodi kulgesid üsna võrdselt. Edu suurenes viimasel veerandajal, mille hispaanlased võitsid üheksa punktiga.

Võitjate parimana viskas Pau Gasol 20 punkti ning võttis kaheksa lauapalli. Nüüdseks on Pau visanud EM-finaalturniiridel kokku 1111 punkti – enamat ei ole suutnud ükski korvpallur. Ungari resultatiivseim oli Csaba Ferencz 17 punktiga.

Kaheksandikfinaalis läheb Hispaania vastamisi D-alagrupi neljanda meeskonnaga ehk Läti ja Türgi omavahelise mängu kaotajaga. Ungarlased saavutasid C-alagrupis neljanda koha ning kohtuvad 1/8-finaalis D-alagrupi võitjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles