Kas karm Angliru peatab Froome’i?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome (ees) mäletab Angliru tõusu hästi - 2011. aastal kaotas ta just seal Hispaania velotuuri hilisemale võitjale Juan Jose Cobole.
Chris Froome (ees) mäletab Angliru tõusu hästi - 2011. aastal kaotas ta just seal Hispaania velotuuri hilisemale võitjale Juan Jose Cobole. Foto: FELIX ORDONEZ/REUTERS

Hispaania velotuurile puhuti pärast üleeilset taas elu sisse – alates kolmandast etapist Vueltat juhtinud Chris Froome (Sky) kaotas konkurentidele kõvasti aega ning kõikide silmad on nüüd laupäeval sõidetaval 20. etapil.

Kaotas «kõvasti aega» on muidugi suhteline. Ühest küljest tundub 42 sekundit oma peamisele rivaalile Vincenzo Nibalile (Bahrain-Merida) ära anda palju, teisalt võitis ta eelneval päeval sõidetud eraldistardis Nibalit 57 sekundiga. Ehk kokkuvõttes jäi 17. etapil eraldistardi-pingutuse pealt lõivu maksnud Froome Nibaliga võrreldes 15 sekundiga plussi.

Lisaks suutis ta eilsel 18. etapil, kus võinuks oodata hoopis Nibali rünnakuid, itaallaselt omakorda 21 sekundit tagasi võtta. Eilne etapivõit kuulus belglasele Sander Armee’le (Lotto Soudal). Kolm etappi enne velotuuri lõppu on Froome’i edu Nibali ees minut ja 37 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles