Star jätkab naiste korvpallis hulljulget teekonda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stari mängujuht Jana Rannaveski(valges)
Stari mängujuht Jana Rannaveski(valges) Foto: Priit Simson

Hulljulge ideena korvpalli eurosarja eelringis osalenud Star-TLÜ naiskond astus esmapilgul veelgi avantüristlikuma sammu ning võtab osa sama sarja põhiturniirist.


«Võib aimata, et esimestel aastatel võite ei tule, ent ükskord pidime ju alustama,» sõnas Stari omanik, asjaajaja, peatreener ning koguni mängijana registreeritud Janne Rits.



Eelringis tugevale Venemaa naiskonnale Noginski Spartakile kaotanud, ent ühe Ukraina klubi eelmaldamise tõttu põhiturniiri kutse saanud Star saab tänavu sügisel kuus kõrgetasemelist kohtumist.



«Mida annab meile Eesti meistriliiga? Sisuliselt midagi,» küsis ja vastas Rits. «Balti liigas saame häid mänge, ent alles eurosarjas saadakse Euroopa tasemest tegelikult aimu.» Star kohtub uuesti kahel korral Spartaki, Türgi Sportas Spori ning Belgia Dexia Namuriga.



Neist viimasega juba homme kell 18 Kalevi spordihallis.



Rits tunnistas, et klubi juhina on tal suured ambitsioonid. Paari aastaga loodab ta Euroopa tasemel kanda kinnitada. «Soovin jõuda selleni, et tüdrukute soov poleks saada Eesti liiga parimaks, vaid mängida Euroopa tasemel,» rääkis Rits. «Eelringi mängud andsid meie noortele väga positiivse laengu – tüdrukud mõistsid, et tugevate vastu tegutsemine polegi nii mõttetu.»



Eurosarja põhiturniiril osalemine tähendab hulljulget ettevõtmist, kulude katteks tuleb leida täiendavalt vähemalt 300 000 krooni.



«Esialgu pole meil eelarve koos, aga töö käib. Seniks loodan, et sõbrad aitavad,» lausus Rits. «Kogu asjaajamine eeldaks täiskohaga tööd, kuid meil võtab selliste inimeste leidmine veel aega.»



Eile saabusid Tallinna Stari esimesed vastased. «Väliselt ei paista midagi hullu, ühtegi väga pikka neil pole,» märkis Rits. «See näitab, et heal tasemel mängimiseks pole ülisuuri vajagi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles