Võidukas Läti suutis Hispaaniat vältida

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti korvpallikoondis kohtub 16 parema hulgas Montenegroga.
Läti korvpallikoondis kohtub 16 parema hulgas Montenegroga. Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Läti korvpallikoondis võitis Euroopa meistrivõistluste viimases alagrupimängus korraldajamaad Türgit 89:79 ning saavutas D-alagrupis teise koha. Mõlema meeskonna jaoks oli tegemist elu ja surma kohtumisega – kui suudad vastase alistada, siis väldid kaheksandikfinaalis tiitlikaitsjat Hispaaniat. 

Lõunanaabrid haarasid koheselt eduseisu ning hoidsid türklased turvalises kauguses. Avapoolaja üheksa punktiga (47:38) võitnud Läti «pakkus» teisel poolajal Türgile võitu, kuid korraldajad ei olnud piisavalt pädevad, et kingitus vastu võtta.

Järjekordse supermängu Läti eest tegi NBA staar Kristaps Porzingis, kes viskas 28 punkti. Teda toetas 17 silmaga meeskonna kapten Janis Blums, kelle arvele jäi koguni viis tabavat kolmest. Türgi resultatiivseim oli Cedi Osman 24 punktiga.

Seega jäi lätlaste arvele alagrupis neli võitu ja üks kaotus – täpselt samad numbrid seisid Venemaa ja Serbia nime taga. Omavahelistes mängudes on kõikidel meeskondadel kirjas võit ja kaotus. Korvide vahe annab alagrupivõidu Serbiale, teise koha Lätile ning kolmanda Venemaale. Türgi jäeti neljandaks.

Lätlased kohtuvad kaheksandikfinaalis C-alagrupi kolmandaga ehk Montenegroga. Türgi läheb vastamisi Hispaaniaga. Vaata Postimehe korvpalli EMi tablood, et näha kõiki 1/8-finaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles