La Liga saadab Ronaldo ja Messi Hiina ning USAsse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba 2018. aastal võivad need mehed Hispaania liigamatše pidada näiteks USAs.
Juba 2018. aastal võivad need mehed Hispaania liigamatše pidada näiteks USAs. Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/Scanpix

Juba järgmisest hooajast võivad osad Hispaania jalgpallimeistrivõistluste matšid toimuda võõrriikides, täpsemalt USAs ja Hiinas, väidab Financial Times.

«La Liga on ülemaailmne meelelahutus ja me tahame selle rahvusvahelist tõmmet kasvatada. Ühe variandina on kaalumisel mõnede liigamängude pidamine väljaspool Hispaaniat. Need arutelud on küll veel väga varajases staadiumis, kui La Ligana toetame seda ideed,» sõnas võistluse president Javier Tebas.

Plaani eesmärk on lihtne: kõigutada Inglismaa kõrgliiga ehk Premier League’i positsiooni maailma atraktiivseima ja rahakaima jalgpallivõistlusena. Näiteks käis USAs peetud hooajaeelset sõpruskohtumist FC Barcelona ja Madridi Reali vahel vaatamas 66 000 pealtvaatajat. Kui sellise publikuhulga tõmbaks välismaal kohale ka harilikud liigamängud, kasvaks automaatselt klubide väärtus sponsorite silmis ning lisaks oleks võimalik liigal nõutada suuremaid summasid teleülekannete eest.

Financial Timesi andmetel võivad La Liga mängud kolida võõrriikidesse juba järgmisest aastast. Juttu on matšide pidamisest suurtel sporditurgudel USAs ja Hiinas. Hispaania liiga näeb enda suure tõmbenumbrina maailmatähti nagu Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo, mistõttu võib kindel olla, et esmajärjekorras ihatakse välismaale mängima saata just Reali ja Barcelona meeskonnad.

Möödunud kümnendil kaalus mängude võõrsil pidamist ka Premier League, kuid see plaan maeti fännide tulise vastuseisu tõttu maha. Juttu on sel teemal olnud ka Saksamaal, kuid toetus ideele puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles